AUTO BILD България / Катастрофа лиши наш претендент от битка за титлата в Balkan Offroad Rallye 2017

Катастрофа лиши наш претендент от битка за титлата в Balkan Offroad Rallye 2017


20
сеп.
2017

Един от претендентите ни за титлата при автомобилите в Balkan Offroad Rallye е аут от състезанието, след като излетя от трасето и катастрофира тежко в четвъртия етап на международната надпревара. Победителят от 2012 година Десислав Славчев и навигаторката му Маргарита Стайнова се отърваха с леки наранявания, но техният Mercedes е унищожен.

Етапната победа в класа взе победителят от миналогодишното издание на маратона Франк Стенски с Mercedes, но начело в генералното класиране продължава да е холандецът Роналд Схолдерман с Toyota (2-ри за деня) с 14 минути аванс.

С трето време в 222-километровата отсечка около Приморско се класира Станислав Стоянов с Nissan, но топ 3 във временната подредба след преодоляването на половината маршрут на ралито, допълва Дончо Цанев с бъги Suzuki.

Смесеният гръцко-български екипаж, участващ в SSV категорията – Николаос Папанастасис и Ивайло Николов също имаше проблеми, след като обърна бъгито си Can Am на врати, но успя да завърши етапа. И дори се изкачи до четвъртата позиция в генералното класиране. За да може да се качи на подиума, екипажът ще трябва да навакса около половин час в оставащите 4 дни.

При мотоциклетите, етапната победа взе германецът Франк Вайсбах с КТМ, но благодарение на натрупаната преднина от първите етапи, лидер в генералното класиране продължава да е Беат Юен от Австрия.

При камионите, статуквото запазва Леон Де Вит от Холандия с Mercedes, който има комфортен аванс пред пилота на Tatra Тобиас Хеншел от Германия. В екстремния клас на надпреварата, за пореден ден, най-добре с тежките препятствия се справи миналогодишният победител Франк Дорел с Range Rover.

Към кервана на офроуд надпреварата вече се присъединиха и участниците във второто издание на макадамавото състезание за исторически автомобили Balkan Classic Rally. В първия 148-километров специален етап, най-бърз бе пилотът от Кения Балдер Шадев с Porsche 911 RS. Втори се класира белгиецът Барт Ванхавербеке с Mercedes 500 SLC, а топ 3 допълни сънародникът му Грегоар Де Мевиус с Porsche 911.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин