Новини » Катаджии поставят преносим знак с ограничение 10 км/ч и снимат за скорост

Катаджии поставят преносим знак с ограничение 10 км/ч и снимат за скорост

1102
2022

Снимка: Д.Дамянов, Facebook

Ограничение на скоростта от едва 10 км/час на изхода до град Килифарево в близост до Велико Търново събуди вълна от недоволство сред водачите. За това свидетелстват стотиците постове в социалните мрежи срещу действията на униформените. По данни на местния сайт boliarinews.bg голям брой шофьори са били ужилени с „честитки“ за глоби от 200 до 400 лева след заснемане с камера за контрол на скоростта.

Голяма част от водачите гневно коментират, че ограничението било безумно, и недоволстват заради действията на служителите на реда, които според тях водели единствено до приходи за държавния бюджет с абсурдни глоби. В интерес на истината, немалко интернет потребители застават на страната на контролните органи и призовават за спазване на ограничението, тъй като от него имало смисъл.

„Болярски новини“ публикува и коментар от Областната дирекция на полицията.

„Поради големия миграционен натиск в пътната отсечка е изградено КПП, със заповед на директора на Областно пътно управление е създаден проект за временна организация на движението, поставени са съответните знаци на намаляване на скоростта.

Същите обаче не се спазват от водачите, което създава предпоставки за пътни инциденти.

От началото на годината там са станали 4 пътно-транспортни произшествия, за щастие без пострадали, което обаче застрашава живота и здравето на проверяващите и е принудило „Пътна полиция“ да започне да упражнява контрол върху скоростните режими в участъка, за да се избегнат нещастни инциденти“, разкриват от ОДМВР. От Областната дирекция на полицията допълват, че ограничението било временно и щяло да бъде премахнато, когато се нормализира миграционният натиск.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин