Новини » Каскадьорски дебют за Defender 90, проектиран в чест на 60 години филми за Бонд

Каскадьорски дебют за Defender 90, проектиран в чест на 60 години филми за Бонд

2403
2022

През 2022 г. се навършват 60 години от филмовата серия за Джеймс Бонд и Land Rover празнува с участието на подготвен за рали Defender 90 в Bowler Defender предизвикателството с Марк Хигинс, който ще се състезава в северен УЕЛС на 26-ти март.

Хигинс, трикратен британски рали шампион и каскадьор на Бонд, ще се завърне към ралито с Клер Уилямс. Хигинс е бил зад волана в четири филма за Джеймс Бонд – Quantum of Solace, Skyfall, Spectre и No Time to Die.

Defender 90 се отличава със запазените черни и златни надписи Бонд, изписани на предния капак и на задната врата. Автомобилът има и специално лого 007 – 60 на покрива и отстрани на вратите.

Новият Defender е включен и в най-новата версия на Бонд No Time To Die, така че това е подходящ избор за Хигинс, който е тествал възможностите си и тези на автомобила в предишните четири филма за Бонд като каскадьор.

Самият той споделя, че новият Defender е здрав и мощен автомобил, който е способен да изпълнява наистина предизвикателни каскади на снимачната площадка. „С подобренията, готови за състезанието, направени от екипа на Боулър и с Клер до мен, ние сме уверени, че можем да постигнем страхотен резултат“, допълва още Хигинс.

Готовият за състезания Bond Defender е базиран на текущия Defender 90, задвижван от P300 Ingenium двигател. Той разполага с множество модификации за безопасност като подобрено охлаждане на двигателя и трансмисията, спортен ауспух и нов заден спойлер на покрива.

Други подобрения включват подсилени 18-инчови колела Bowler с гуми за всякакви терени и окачване с модифицирани подрами, както и с нови по-твърди пружини.

Финбар МакФол, Бранд Директор Land Rover, споделя: „За да отпразнуваме дългогодишната връзка на Land Rover с Бонд, нашият специален агент ще демонстрира издръжливостта и способностите на Defender при всякакви терени с наклон към емблематичната му изява в No Time To Die.“

Под ръководството на Асоциацията на моторните спортове и управлявано от Боулър, 12-отборното предизвикателство Bowler Defender е създадено като серия за глобални рали състезания, включително годишното рали Дакар. Марк и Клер ще се състезават из трасето на рали в северен УЕЛС, в Долгелау на 26-ти март.

Предизвикателството Bowler 2022 ще се проведе в седем кръга, базирани в Обединеното кралство, като датите и местата ще бъдат обявени по-късно през годината. Всеки отбор се състезава с идентични автомобили, подготвени за Bowler. Серията е отворена за ветерани състезатели и за такива без състезателен опит. За тези с ограничен опит или без опит, Bowler предлага обучение за получаване на необходимия лиценз, преди да се премине към състезанието.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ