Карлсберг България минава от дизели на хибриди с вграден дрегер

2801
2021

До края на 2021 г., Карлсберг България ще замени 92 от общо 220 дизелови служебни автомобила с хибридни Toyota Yaris, Corolla и RAV4. Компанията предприема тази стъпка като част от стратегията си, насочена към намаляване на въглеродните емисии в атмосферата и опазването на околната среда.

Средно за година един лек автомобил от служебния автопарк на Карлсберг изминава около 33 000 км. Благодарение на хибридните автомобили, ще бъде ограничено изгарянето на приблизително 44 тона CO2 емисии за година, което е около 15% намаление на годишна база. Средствата, които ще бъдат спестени за поддръжката на автопарка на компанията, са близо 90 000 лв. на годишна база.

Карлсберг България планира да разшири служебния си автопарк с хибридни автомобили и през 2022 г. Като част от дългосрочната визия на Карлсберг Груп „Заедно към нулев отпечатък“, компанията ще продължи да адресира предизвикателствата, свързани с климатичните промени и проблемите, свързани с общественото здраве и отговорната консумация на алкохол. Програмата се състои от четири амбиции: нулев въглероден отпечатък; нулеви отпадъчни води; нулева безотговорна консумация на алкохол и нулеви злополуки. 

В допълнение, служебните коли на компанията са оборудвани с блокиращи дрегер устройства, които не позволяват управлението на автомобила в нетрезво състояние и гарантират сигурността на служителите на пътя. Като водещ производител на бира в страната, Карлсберг България следва стриктна политика по отношение на отговорната консумация на алкохол. Тя включва постоянни вътрешни и външни обучения на служители, доставчици и партньори, насочени към образованието по темата, както и регулярни проверки с цел недопускане на прием на алкохол на работното място.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин