Карлос Гон отново в ареста


8
апр.
2019

Само месец след освобождаването му под гаранция бившият шеф на концерна Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон отново се намира в ареста. Обвинението: Гон е превел два милиарда йени (около 30 милиона лева) от дъщерно дружество на Nissan към фирма в Оман. От декларираната като разходи за маркетинг сума впоследствие към банкова сметка на Гон са били преведени 10 милиона лева.
Гон бе задържан на 19-ти ноември 2018 г. в Токио в подозрение за укриване на данъци и лично облагодетелстване с фирмени средства. Акциите на Гон са били с около 78 милиона лева повече от обявеното на токийската борса за ценни книжа. На 6-ти март 2019 г. Гон бе освободен под гаранция.
Nissan и малко по-късно Mitsubishi се разделиха с Гон още на 22-ри ноември 2018 (дни след ареста му). Гон напусна ръководния пост в Renault едва в края на януари 2019 г.

Още по темата

Card image cap
Дифузьор прави Фетел по-бърз

27
юли
2016

В Будапеща Ferrari ще представи нов дифузьор, който увеличава притискателната сила. Междувременно стана ясно също, че техническият директор на Скудерията Джеймс Алисън е отстранен от длъжност

Card image cap
Цече наследява Гон

8
дек.
2015

Европейските автомобилни производители ще имат нов президент на своята асоциация догодина – шефът на Daimler Дитер Цетше ще наследи ръководителя на Renault-Nissan Карлос Гон на отговорния пост

Card image cap

В последния брой:

Архив >