Карбонов Golf побеждава трио на Audi

2307
2019

По време на събитието Race-1000 в Бранденбург посетителите станаха свидетели на дуел на половин миля между тунингован Golf 2 с трио модели на Audi: RS3, RS7 и R8. Вижте видеото!

Този Golf е истинско драг-чудовище! По време на събитието Race-1000 на 13-ти юли в Нойхарденберг разполагащ с над 700 к.с. VW Golf 2 1.8 се дуелира с три мощни модела на Audi. Дистанцията е половин миля – около 800 метра. Олдтаймерът на Golf е оборудван с голям брой карбонови елементи и последователно се изправя срещу RS7, R8 и RS3. Резултатът е впечатляващ: произведеният през 80-те години Golf се изстрелва като ракета на летището и вдига над 270 км/ч!

1,8-литров турбомотор и предно задвижване

Под капака на преработения от полските тунинг-специалисти „Turbo Lamik“ има 1,8-литров турбомотор с 4 цилиндъра. Мощността е 740 к.с.! Този супер-Golf обаче не е с четири задвижващи колела както другите драг-автомобили – тук задвижването е предно. Това си личи на старта, когато моделът на VW първоначално има малки проблеми срещу колите на Audi. Накрая обаче мощността си казва думата – нито един противник не успя да го победи.

Тук можете да видите този Golf:

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин