Карбоново произведение на изкуството

2602
2016

Защо му е на човек да инвестира много пари, за да му направят автомобил, като има дузина части в гаража си? Защото може. Поне такъв е случаят с мултимилиардера Джеймс Стънт. Британецът си поръчва от Mansory Lamborghini Aventador 750-4 Superveloce, еволюирало в карбоново произведение на изкуството, наречено Aventador J.S.1 Edition.

Уникатът в стил „бомбардировач“ е изцяло „облечен“ в специалния лек материал – като специалистите са започнали от новата предница с характерната броня, сплитера и оптимизираните въздуховоди, които гарантират по-добро охлаждане на двигателя. Бонус е увеличената притискателна сила, която определено би била полезна при увеличената „потентност“ на „бика“: 830 вместо 750 к.с., 750 вместо 690 Нм, максимална скорост 355 км/ч и само 8,4 сек за спринта 0-200 и 23,4 – за този до 300 (тук Mansory „взима“ на серийното Lambo цели шест десети)!

Aventador J.S. 1 Edition е получил допълнителната мощност с помощта на Power-Box, спортен въздушен филтър и изцяло променена изпускателна система с нови колектори, гърнета и тръби. Както предният капак, така и предните калници са заменени с карбонови. Новите прагове осигуряват повече въздух за охлаждането на двигателя и на спирачките, а в комбинация с дифузьора отзад и уголемения заден спойлер осигуряват предимства по отношение на аеродинамиката. В сравнение с Lamborghini Aventador Superveloce благодарение на карбона J.S. 1 Edition e олекотен с общо 50 кг.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин