/ Карбонови елементи за Supra

Карбонови елементи за Supra

Собственото тунинг-подразделение на Toyota TRD представи първите карбонови елементи за новата Supra. Аеродинамичните части обаче засега се предлагат само в Япония!

От Toyota възнамеряват да представят новите си спортни модели в бъдеще под собствената си подмарка, кръстена на спортното подразделение, Gazoo Razing (GR) и започват подобаващо – със Supra. Допълнително японците имат и TRD (Toyota Racing Development) – собствени тунинг-специалисти, които се грижат за моделите на Toyota, Lexus и Scion. Сега TRD представиха първите тунинг-елементи за новата Supra!

Карбонови елементи и алуминиеви джанти

Предлаганите за момента само в Япония елементи не са голям брой:  за момента хората от TRD се ограничат до карбонови елементи като преден спойлер, странични прагове, елементи по вратите и задницата. Състоящият се от три части преден спойлер редуцира клиренса до 14 милиметра, а задният дифузьор на TRD е дори с 24 милиметра по-близо до асфалта от серийния. -Макар, че тези карбонови елементи служат най-вече на външния вид, те помагат и на аеродинамиката.  Елементите на вратите според TRD служат за това, да отвеждат въздушния поток към задницата. Предложението на TRD се завършва от 19-цолови алуминиеви джанти. За съжаление японците не предлагат увеличаване на мощността на използваните двигатели на BMW.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин