Карбонови дръжки за вратите на G-клас на цената на употребяван Golf

0401
2021

С тунинга на Lumma Mercedes G-клас се превръща в гневен CLR G770 R. Разбира се, всичко това си има цена: за сумата на някои от карбоновите елементи ще можете да си купите кола на старо

Lumma-Design разширява тунинг-програмата си за Mercedes G-клас. Най-нвата степен на преработка на CLR G770 получава добавка в името R и прави крачка още по-далеч по отношение на дивата външност. По-голям, по-широк, по-внушителен – такова е мотото. Разбира се преработката съвсем не е евтина. Заедно с монтажа базовият комплект за G350 стартира от 40 000 лв.

С пакета R G-клас става още по-брутален. Във внушителната предна броня има две LED дневни светлини. Задницата също е оборудвана с нова, внушителна броня. Тук прибавяме и допълнителните елементи към задните врати, както и блендата между задните светлини. В по-широките калници са приютени джанти с размер до 24 цола.

Всъщност комплектът може да се демонтира. Елементите са направени от специална пластмаса, така че могат да бъдат хванати с болтови съединения към каросерията, а не трябва да се залепват. Ако някой ден вашият CLR G770 R ви се стори прекалено брутален, то можете да го върнете към серийния му вид. По желание се предлагат и калмици от прозрачен карбон, но те трябва да бъдат залепени. Освен специфичните ауспухови уредби, частите са подходящи за всички варианти на G-клас.

Шест ауспухови тръби за AMG G 63

Двата допълнителни пакета Performance+ и Sport+ стигат още по-далеч. Последният включва капак за резервното колело, нова радиаторна решетка с емблема, нова бленда за покрива с четири допълнителни фара, както и монументален допълнителен елемент за предния капак. за подходящия звук на AMG G 63 се грижи ауспухова уредба с по три крайни тръби от всяка страна. На дизеловите двигатели са достатъчни и по две от всяка страна. Интериорът е облагороден с кожа и други висококачествени материали.

Почти 7 000 лв. за дръжки на вратите от карбон

Цената на преработката започва от 21 500 лв. плюс ДДС. За комплекта  „Sport+“ на AMG G 63 трябва да платите 62 000 лв. С това обаче далеч не сте стигнали до края. Светлинната лайстна от карбон струва 12 500 лв., карбоновите дръжки на вратите – почти 7 000 лв. Ако пък поискате карбонов преден капак, трябва да приготвите още почти 20 000 лв. За сравнение: употребяван Golf 5 стартира от около 6000 лв., като дори запазени Golf 7 могат да се намерят за от 14 000 лв. Но затова пък с Lumma-G-клас ще направите значително по-добро впечатление. Добре е да знаете: с изключение на цената за предния капак, цените на другите елементи включват и монтаж.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин