Карбоновите „бижута” на Noble идват в Женева

Британският производител залага на карбонови каросерии и прави всеки автомобил спрямо индивидуалните желания на клиента


13
февр.
2017

Производителят на екзотични автомобили Noble ще представи два модела на изложението в Женева. Освен Speedster с дясна дирекция британците ще покажат и M600 CarbonSport с волан „от правилната страна”. При всички предложения в гамата на компанията каросерията е карбонова. Особеност при CarbonSport: по желание М600 може да бъде изработен с каросерия, при която карбонът е видим. Всеки екземпляр се прави според индивидуалните желания на купувача. По отношение на задвижването всички модели в гамата залагат на V8 Twinturbo, раработен от Yamaha и Judd.

Тежащият около 1200 кг Noble M600 CarbonSport разполага с 670 к.с. и развива над 360 км/ч. Почти незабележимо по-бавен е Noble Speedster, най-новата версия на M600. Той също използва V8 Twinturbo с 670 „коня”. Благодарение на изключителноздравата карбонова каросерия при откритата модификация не е нужно допълнително усилване – и така динамиката не е „пострадала”. Британците за първи път предлагат опционално автоматизирана трансмисия в свой сериен модел. Хората, разработили машината, разкриват, че биха предпочели ръчната скоростна кутия, но уважават желанията на клиентите си, които предпочитат превключването да става с „пера” от волана. При това не става въпрос за решение с два съединителя, а за секвенциална трансмисия. Производителят от Острова не дава информация за цените – все пак всяка кола се прави по индивидуални изисквания и е специфична.

Благодарение на изключително здравата карбонова каросерия при откритата модификация не е нужно допълнително усилване – и така динамиката не е „пострадала”.

 

Още по темата

Card image cap
Maserati Levante Trofeo

29
мар.
2018

AUTO BILD ще ви покаже звездите на New York Auto Show!

Card image cap
Subaru готви конкурент на Golf GTI и компания?

20
окт.
2017

По-спортно, по-динамично, по-агресивно: с Impreza Future Sport Concept Subaru преоткрива компактния клас. Вероятно прототипът е предвестник на „спортист“, позициониран под WRX STi

Card image cap
Goodyear CityCube: концептуалната гума със сензорна технология

9
мар.
2017

Тя е предназначена за новия концептуален автомобил на Toyota

Card image cap

В последния брой:

Архив >