Карбоновите „бижута” на Noble идват в Женева

Британският производител залага на карбонови каросерии и прави всеки автомобил спрямо индивидуалните желания на клиента


13
февр.
2017

Производителят на екзотични автомобили Noble ще представи два модела на изложението в Женева. Освен Speedster с дясна дирекция британците ще покажат и M600 CarbonSport с волан „от правилната страна”. При всички предложения в гамата на компанията каросерията е карбонова. Особеност при CarbonSport: по желание М600 може да бъде изработен с каросерия, при която карбонът е видим. Всеки екземпляр се прави според индивидуалните желания на купувача. По отношение на задвижването всички модели в гамата залагат на V8 Twinturbo, раработен от Yamaha и Judd.

Тежащият около 1200 кг Noble M600 CarbonSport разполага с 670 к.с. и развива над 360 км/ч. Почти незабележимо по-бавен е Noble Speedster, най-новата версия на M600. Той също използва V8 Twinturbo с 670 „коня”. Благодарение на изключителноздравата карбонова каросерия при откритата модификация не е нужно допълнително усилване – и така динамиката не е „пострадала”. Британците за първи път предлагат опционално автоматизирана трансмисия в свой сериен модел. Хората, разработили машината, разкриват, че биха предпочели ръчната скоростна кутия, но уважават желанията на клиентите си, които предпочитат превключването да става с „пера” от волана. При това не става въпрос за решение с два съединителя, а за секвенциална трансмисия. Производителят от Острова не дава информация за цените – все пак всяка кола се прави по индивидуални изисквания и е специфична.

Благодарение на изключително здравата карбонова каросерия при откритата модификация не е нужно допълнително усилване – и така динамиката не е „пострадала”.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >