Каравана за извън пътя


19
юни
2019

Австралийският производител Bruder има нов офроуд-кемпер в програмата си: EXP 4.

Новата каравана за извън пътя на Bruder EXP 4 струва около 68 000 лв. Към тази цена трябва да прибавите и около 4 500 лв. за транспортирането до Европа. Офроуд-караваната на Bruder е с дължина 4,99 метра, широчина 1,96 метра и височина 2,08 метра. Скосените части на предницата осигуряват по-ниско въздушно съпротивление, което пък от своя страна намалява разхода на гориво.

EXP 4 е оборудвана с регулиращо се с 31 сантиметра въздушно окачване. При необходимост клиренсът се увеличава на 0,86 метра. По този начин преминаването през недълбоки реки или трудни терени не е проблем. Все пак офроуд-проходимостта на EXP-4 зависи и от автомобилът, който я тегли.

Къмпингуването с Bruder EXP 4 е възможно и на диви места. Срещу доплащане получавате 300-ватова соларна инсталация. Серийни са обаче тентите, които ви осигуряват допълнително място.

Тъй като отвътре няма място за малка баня, вземането на душ става отвън. Кухнята е достъпна отвън, а покривът може да се използва за защита от слънцето.

Кухнята има мивка, плот и 60-литров хладилник на Dometic.

Спането става в караваната: повърхността на леглата е 2,20 x 1,80 метра. В предницата има място за още едно малко детско легло. В караваната има още гардероб с четири шкафчета, четири USB-букси, два прозореца, LED-светлини и мрежа срещу насекоми.

Покривът на EXP може да издържа на големи товари.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин