Камъни Swarovski и двигател от Cupra за розовия Seat Ibiza


7
сеп.
2021

Този странен Seat Ibiza ще се бори с по-широката си каросерия, камъни Swarovski и разполагащ със 156 к.с. мотор от Cupra за короната най-добър тунингован автомобил на Германия.

На 27-ми септември 2021 г. стартира Tuning Trophy Germany. В новото предаване на DMAX и AUTO BILD Сидни Хофман заедно със своето жури ще търсят най-добрия тунинг-автомобил на Германия. Участниците са от шарен по-шарен, а в категорията за шоу-модели участва Seat Ibiza на Ясмин Шефелт. 40-годишната дама си е купила малкия „испанец” през 2001 г. като нов и оттогава е инвестирала около 80 000 лв. в тунинга му.

А инвестициите са повече от очевидни. Бодикит за по-широка каросерия на Pro Street с името „Street Fighter 1“ кара тази Ibiza да изглежда доста масивно широка. Допълнителни светлини, „сърдит поглед”, спортни огледала и др. елементи открояват малкия автомобил от серийната му версия. Окачване с регулиращи се пружини на Lowtec пък го приближава до асфалта. Особено впечатление правя яркия лак със звездички по предния капак. Цветът на автомобила е не само по каросерията, а и по спирачните апарати и болтовете на джантите, както и в интериора. Постелките, средният тунел и различни части също са издържани в розово. Целият кокпит пък е покрит с камъни Swarovski. Броят им е между две и три хиляди – така твърди собственичката. Седалките тип корито с розови предпазни колани Schroth превръщат тази Ibiza в изцяло двуместен модел.

Навремето под предния капак е работил 1,4-литров бензинов агрегат със 75 к.с. Той е изхвърчал от автомобила и е направил място за двигателя от топверсия Cupra. Със 156 „коня“ сега на разположение е двойно по-голяма мощност.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин