Камион размаза накуп Lamborghini, Rolls-Royce и Maybach

2802
2022

Това ще излезе скъпо! В тузарския град Бевърли Хилс шофьор на натоварен камион губи контрол над 12-тонното си МПС и се блъска в къща и луксозните автомобили, паркирани пред нея. За щастие, при ПТП-то няма пострадали, но колите са за скрап!

Пълният мащаб на инцидента беше заснет в 41-минутно видео в YouTube, качено от фирмата за репатриране Pepe’s Towing Service. Вероятно по молба на собствениците на скъпите машини обаче клипът вече е свален. На него се виждаше как при лек десен завой камионът просто продължава направо. Предполага се, че отказ на спирачките е причина за катастрофата.

Стойността на къщата е над 20 млн. лева

Камионът спира в къща, за която се твърди, че струвал над 20 млн. лева. Ударът бил толкова силен, че камионът се заклещва в носеща греда на къщата. Това обстоятелство налага използването на 50-тонен кран, който е трябвало да бъде оперирано много внимателно, за не бъде сградата увредена допълнително.

Едва когато камионът е отстранен от пътя, се разкрива пълният размер на щетите. На алеята пред дома са били паркирани бял Rolls-Royce Dawn и сребристо Lamborghini Aventador SVJ Roadster – като и двете ултраскъпи екзотики вече са готови само за скрап. SVJ Roadster със 770 к.с., който е произведен в серия от едва 800 бройки, е смачкано до неузнаваемост. От задната част на Lambo-то не е останало почти нищо, тъй като камионът буквално е кацнал върху италианския суперавтомобил.

Lambo и Rolls-Royce за вторични суровини

Но Rolls-Royce-ът също е пострадал много и вероятно ще бъде обявен за тотална щета. А за капак товарното МПС е ударило и паркиран на улицата Mercedes-Maybach S-клас, който обаче е в движение след катастрофата.

Щетите само по леките автомобили вероятно ще бъдат над два милиона лева, тъй като Aventador SVJ Roadster като нов струва минимум около 1 милион лева, а употребяваните екземпляри от модела вече се търгуват средно за около 1,5 млн. лева. Към уврежданията на автомобилите трябва да се добавят и щетите по къщата, които не са толкова лесни за изчисление. По-важното е, че при инцидента никой не е пострадал!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин