Камерите на КАТ толерирали 20 км/ч превишена скорост!

Уредите били пренастроени, тъй като в контролната служба нямали възможност да обработят всички снимки


17
авг.
2016

За да ползвате фотографските услуги на автоматичните камери на КАТ, трябвало да превишите скоростта поне с 20 км/ч. Това съобщиха представители на отдел „Пътна полиция” при ГД „Национална полиция”, цитирани от вестник „Телеграф”. „Пренастроихме ги, защото ни е изключително трудно да обработим всички фотоси и нарушителите да получат електронни фишове”, признават от КАТ. Затова не се чудете, ако минете покрай някоя от камерите на магистралата със 160 км/ч и не получите „честитка“.

В момента по най-опасните пътища у нас са разположени общо 25 стационарни радара. Използването им е една от най-ефективните мерки за борба с нарушителите. Допреди няколко седмици устройствата на КАТ „толерираха“ едва 10 км/ч над ограничението. В районите на Шумен и Велико Търново обаче както стационарните, така и мобилните камери били настроени на нулев толеранс.

Още по темата

Card image cap
Най-красивите дами от изложението в Женева

7
мар.
2016

Те представят марките и моделите на производителите – и много често посетителите не им обръщат достатъчно внимание. Предлагаме ви галерия с хостесите от автомобилното изложение в Женева!

Card image cap
Gоoляма работа

7
дек.
2015

Още един патент за по-добра защита на пешеходците: Google Car ще си комуникира с пешеходците с външни монитори

Card image cap
Новият Civic в България следващия месец

3
апр.
2017

Бултрако АД отбелязва четвърт век присъствие на българския пазар със специално изложение

Card image cap
Jaguar F-Type SVR атакува!

16
юни
2016

С F-Type SVR Jaguar напада конкурентите си от най-висок клас. Но по отношение на поведението на пътя има още какво да се желае. Първите ни впечатления!

Card image cap

В последния брой:

Архив >