Как се сменят гуми без ръце? (ВИДЕО)

2701
2020

Дори при нормални обстоятелства смяната на гума е предизвикателство за много шофьори и шофьорки. Маркус Ширков от германския град Диленбург гледа с насмешка на това. 26-годишният мъж се е родил без ръце – и въпреки това се справя с горепосочената операция учудващо умело. Посредством Youtube-видео Маркус демонстрира на VW Golf как човек може да смени гума, използвайки само ръцете си.

Всичко започва с влизането в гаража, след това се вдига подемникът. След това мъжът разчита единствено на собствените си сили. С невероятна сръчност Ширков успява да отвие болтовете посредством акумулаторен винтоверт и повдига дясното предно колело от главината. След това той взима колелото за смяна и го поставя – с лекотата, с която хората без увреждания закачват якето си. Следва навиване на болтовете първо с пръстите на краката и поставяне на капачето в центъра на джантата. След това целият „спектакъл“ се повтаря на задно дясно колело.

„За мен всичко това е нормално. Често ме разпитват как се справям. И така ми дойде идеята да документирам целия процес на клипче в Youtube”, споделя Маркус. 26-годишният мъж притежава освен показания Golf 3 още Golf 6 GTI Edition 35 с 350 к.с. и Golf 4 за всекидневието – всички те преоборудвани за специалните му нужди. До ден-днешен причината за увреждането на младия мъж не е ясна. „Все ми е тая, гледам напред“, приема спокойно ситуацията Маркус. Основната професия на Ширков е държавен чиновник, но от 2015 притежава и магазин за ремаркета, сигнални ограждения и скелета.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин