Как реагират германските полицаи, когато на магистрала караш с бебе в скута?

1006
2024

„Шокираща сцена на магистрала А7“ – така германските медии описват случая с 20-годишен баща, който оставя 1-годишното си дете да „шофира“ автомобил – при това на магистралата! При всички положения бащата ще трябва да плати солидна глоба за този твърде ранен първи „урок по кормуване“.

С шантав случай се сблъскаха властите на магистрала A7 край Хамбург: 20-годишен мъж оставя едногодишното си дете да върти волана! Свидетел наблюдава безотговорните действия на бащата в района на участък в ремонт и веднага сигнализира в полицията.

Малко дете пътува необезопасено в скута на баща си

Както съобщават властите, малкото дете без колан седяло в скута на баща си, докато автомобилът се движел, и „карало“ колата в продължение на няколко километра.

При последващата проверка на пътните полицаи зад волана отново бил само бащата, а детето било настанено безопасно в детското столче. „В автомобила е имало още трима възрастни“, потвърди говорител на полицията пред RTL.

Образувано производство за административно нарушение

Младият баща признал пред полицаите, че бил оставил сина си да „шофира“. Естествено, германските ченгета не намерили нищо забавно в това действие – и срещу мъжа е образувано производство за административно нарушение. Сега той трябва да очаква глоба, защото детето не е било обезопасено с колан, докато пътува.

Германските тийнейджъри също се проявяват

1-годишното момченце вероятно е най-младият шофьор без книжка, хващан в Германия, но далеч не е единственият. При друг инцидент през миналата година 13-годишен открадна автомобила на дядо си и изчезна за няколко дни, преди да бъде намерен в къмпинг на 375 километра от дома си!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин