Как да съхраняваме правилно зимните гуми?


14
мар.
2018

Засилване на интереса към сезонното съхранение на гуми разкриват последните данни за България  на водещия международен онлайн дилър на гуми Делтиком АГ. От компанията споделят, че тази услуга е изключително популярна в Германия, Румъния, Сърбия, Великобритания, Литва и други европейски държави.

Като дилър, който оперира на европейския пазар с над 500 милиона продажби на гуми годишно, Делтиком АГ посочва няколко причини за повишеното търсене на услугата за съхранение на гумите. От една страна, хората нямат достатъчно място, в което да складират демонтирания комплект, или помещенията, с които разполагат са неподходящи. В същото време ако гумите не се съхраняват правилно, това може да доведе до намаляване на тяхната годност за експлоатация. От друга страна, услугата е достъпна, като цената  за сезонно съхранение на гуми варира в различните страни. Към момента в България престоят излизва в рамките на 35 до 50 лева в зависимост от цолажа.

За тези, които предпочитат сами да съхранявате своите гуми, от Делтиком споделят няколко важни съвета, с които да увеличите пробега и техническите им характеристики. Безспорно идеалните условия за съхранение са сухите и хладни места. След като бъдат демонтирани, гумите трябва да се измият и изсушени. Един от най-добрите начини за съхранение на гумите е те да бъдат поставени в найлонови торби, които да бъдат плътно затворени. За да се избегне каквато и да било деформация, е добре гумите да се съхраняват в тяхното натурално състояние, така че да не са под натиск, налягане или усукване. Дори и при безупречно съхранение производителите на гуми съветват клиентите си да сменят гумите най-много 10 години след датата на производство, като предпазна мярка, дори ако те изглеждат в използваемо състояние и не са се понижили до индикатора за износване на протектора.

Още по темата

Card image cap
VW T5 на старо: семейна мечта с недостатъци

17
мар.
2016

И като Т5 VW Bus е любимец на големите семейства, почитателите на приключенията и хоби спедиторите. При избор на употребяван екземпляр обаче трябва да се направи внимателна проверка – иначе може да се сблъскате с много проблеми

Card image cap
Най-важното за отпускарското пътуване

3
авг.
2017

Най-хубавото време от годината: очакват ви лятото, слънцето и плажът. Ние ще ви кажем как да подготвите автомобила си за отпуската и как придвижването да не се превърне в мъчение за пътниците

Card image cap
Peugeot 207: да обичаш означава да прощаваш

26
май
2017

Peugeot 207 се харесва на дамите. Но препоръчителна покупка ли е малкият „французин” за 6000 лева?

Card image cap

В последния брой:

Архив >