Как да направим задната седалка киносалон

2012
2019

ПО ТОЗИ НАЧИН на задната седалка цари спокойствие – ако отзад на монитора върви „Ледена епоха“, дори най-дългото пътуване ще бъде като кратка екскурзия за малките деца. За да превърнете автомобила в киносалон, съществуват много възможности. Една от опциите е таблетът, който има едно голямо предимство: играе ролята едновременно на монитор, архив за филми, конзола за игри и врата към интернет благодарение на своята SIM карта. Недостатък: таблетите са скъпи, не могат да възпроизвеждат DVD-та и трябва да бъдат закрепени някъде. В магазините за аксесоари се предлагат различни стойки – подобни решения функционират, но са малко обемисти и пречат на качването и слизането. Друга възможност представляват DVD плеърите с монитор. Те могат да бъдат закрепени на тавана или в подглавниците на седалките. Актуалните модели монитори могат да възпроизвеждат и от други устройства, например от USB флаш памети или от SD карти. Допълнително можете да свържете към монитора и конзола за игра. Изгодните устройства са на цена и под 200 лв. Все пак висящите от тавана монитори не са най-елегантното решение – по-добре е те да бъдат монтирани в подглавниците на седалките.

Разгледахме обикновен вариант на такова устройство с цена от 220 лв. Комплектът монитор за вграждане в подглавниците YMPA включва два монитора, две обикновени дистанционни управления, кабели и материали за монтаж. Тапицерията от изкуствена кожа се предлага в цветовете черно, сиво и бежово. Първото впечатление е добро: добри шевове, предната страна се усеща мека, дори почти благородна на допир. Друго е усещането за бутоните – впечатлението е като за евтини. Подглавникът би трябвало да пасне на повечето модели автомобили, като крачетата могат да се регулират. Двете метални части се движат едновременно и подглавникът винаги се позиционира в средата. Ако отворите на седалката за подглавника са прекалено широки, то можете да си помогнете с приложените в комплекта втулки. В нашия случай въпреки втулките луфтът беше голям, така че подглавниците хлопаха. Освен това имаше и проблеми с фиксирането им (не щракваха). Причината бе, че диаметърът на крачето (10 милиметра) бе прекалено тънък за отвора в седалката на нашата Škoda Roomster. Това означава намаляване на точките – също както и на възможността за свързване посредством кабел чинч. Днес HDMI е по-добрият стандарт. При нашия комплект се касаеше за обикновени монитори – тоест необходим ви е също така и плеър – например DVD плеър или конзола за игри.

МОНТАЖ НА ПОДГЛАВНИЦИ С ВГРАДЕН МОНИТОР

1.МОНТАЖЕН КОМПЛЕКТ: два подглавника с монитори, дистанционни, втулки и кабели за захранване с ток и за видеосигнала. Цена: 220 лв.
2.СТАРИТЕ ПОДГЛАВНИЦИ: заключването е откъм лявата страна. Демонтирайте старите подглавници.
3.ПРОКАРВАНЕ НА КАБЕЛА I: спестихме си време, като не махнахме тапицерията, а използвахме дълга щанга за прокарването.
4.ПРОКАРВАНЕ НА КАБЕЛА II: Внимавайте да не повредите подгряването на седалките или страничната въздушна възглавница.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин