Как да монтираме теглич?

Вашият автомобил не е оборудван с теглич? Няма проблем – при повечето модели ценната екстра може да бъде монтирана без сериозни усилия


29
авг.
2016

Всестранните таланти са на мода! В наши дни автомобилите ни трябва да се справят с най-разнообразни задачи – да ни возят до работното място, да караме с тях децата на детска градина и да ходим на пазар. В един момент багажното пространство се оказва недостатъчно – тогава търсим кутия за покрива или специална стойка за задната част на колата. Всички тези решения за увеличаване на товарния обем не са лоши.

Но има и по-добро: например да превърнем автомобила във влекач с помощта на теглич. Практичната кука прави колата значително по-функционална – защото с това приспособление можете да изградите цяла композиция – било то с ремарке за коне или с каравана. А при повечето модели няма значение дали тегличът е поставен още от завода, или е монтиран на по-късен етап.

В търговската мрежа се предлагат различни решения. Най-съществената разлика при системите е дали те са неподвижни или демонтируеми, в т.ч. и електрически. Първият вариант е най-евтин, а при втория няма да имате досадна стърчаща кука отзад (заради която в Гърция например може да ви глобят!). При третия вариант, луксозното изпълнение, само с натискане на бутон главата се скрива автоматично отдолу.

Монтажът на теглича не бива да бъде оставян на лаици – ако имате дори най-малко съмнение, че ще може да се справите с операцията, най-добре се обърнете към специализиран сервиз. Обикновено монтажът на куката и стойката не е толкова труден, по-сложно е прокарването и свързването на кабелите – в зависимост от модела, може да се наложи то да бъде до кокпита. А това означава, че тапицерията в интериора трябва да бъде демонтирана, а понякога – да бъдат прокарани съответните пътища. Нашата препоръка е при всички случаи да бъде използван 13-полюсен щекер. Той е актуален като техника и задължителен, ако тегличът се употребява и за стойка за велосипеди.

 

Разберете кои са трудностите при монтажа

1.Освобождаване на място Бронята трябва да бъде демонтирана, както и тапицерията на багажника.

1. Освобождаване на място: Бронята трябва да бъде демонтирана, както и тапицерията на багажника.

2.Пробиването на дупка в бронята трябва да осигури място за главата на теглича и куплунга.

2. Пробиването на дупка в бронята трябва да осигури място за главата на теглича и куплунга.

3.Уголемяване на отворите Ламарината отзад се пробива. Тук влизат болтовете за стойката.

3. Уголемяване на отворите: Ламарината отзад се пробива. Тук влизат болтовете за стойката.

4.Затягане на болтовете Рамата се монтира. Важно е да затегнете болтовете с предписания въртящ момент.

4. Затягане на болтовете: Рамата се монтира. Важно е да затегнете болтовете с предписания въртящ момент.

5.Прокараване на кабелите В зависимост от модела може да се наложи кабелите да бъдат положени до кокпита, което може да се окаже сложна задача.

5. Прокараване на кабелите: В зависимост от модела може да се наложи кабелите да бъдат положени до кокпита, което може да се окаже сложна задача.

6.Свързване на контак- тите Всеки цвят има собствена задача и трябва да отиде на съответното място.

6. Свързване на контактите: Всеки цвят има собствена задача и трябва да отиде на съответното място.

С малко грижи главата ще живее колкото автомобила

1.Смазване Лапата се върти върху главата, малко смазка намалява триенето, а с него се намалява и износването.

1. Смазване: Лапата се върти върху главата, малко смазка намалява триенето, а с него се намалява и износването.

2.Грижа за електрическата система Влагата е предпоставка за проблеми. Спреят отвежда влагата и осигурява по-добро контактуване.

2. Грижа за електрическата система: Влагата е предпоставка за проблеми. Спреят отвежда влагата и осигурява по-добро контактуване.

3.Износване на главата Ако един теглич е използван непрекъснато в продължение на дълги години, може да се наложи той да бъде сменен.

3. Износване на главата: Ако един теглич е използван непрекъснато в продължение на дълги години, може да се наложи той да бъде сменен.

 

 

Още по темата

Card image cap
Maserati на цената на Golf

21
юли
2017

За 23 900 евро може да си купите нов Golf. Или употребявано Maserati Coupe с V8-мотор на Ferrari.

Card image cap
VW Golf II GTI G60 срещу Golf VII GTI: Дуелът на поколенията Golf

4
ян.
2017

Две бегачки на VW в лявата лента. Едната е вече на 26 години, другата само на 3. Малко по-различното сравнение на GTI

Card image cap
Skoda Superb на старо: XXL Passat

17
юни
2017

Автомобилно Kingsize меню на промоция - това предлага първото поколение на Skoda Superb. Който всъщност е удължен Passat

Card image cap

В последния брой:

Архив >