Как да избегнем щетите от застояване на автомобила?


13
апр.
2020

Влажен и миризлиз интериор

Когато автомобилът бъде оставен мокър, в купето може да проникне влага. Мокри дрехи или обувки увеличават влажността в купето. Когато дълго време купето не се проветрява, то започва да мирише неприятно и смрадта ви „удря“, когато отново подкарате автомобила. Освен това стъклата се запотяват по-бързо и влошават видимостта. Прочетете повече за това как да разкараме неприятните миризми от автомобила.

Какво помага? Най-добре поставете специален дехидратор в интериора. Често помагат стари вестници или котешка тоалетна. Ако колата е на сухо, отворете съвсем леко прозорците, за да влиза въздух.

Предотвратете смрадта от климатика

Когато климатикът не се ползва, по изпарителя започват да се размножават гъбички и бактерии. Топла и влажна среда още повече благоприятства този процес. Резултатът е неприятна миризма при следващото включване на климатика. Тогава помага единствено дезинфекция на системата. Важно е да отбележим, че дезинфекцията не замества регулярното обслужване на климатика при специалист! Прочетете тук повече за поддръжката на климатика.

И сами можете да дезинфекцирате климатика. Изпръскайте почистващия препарат, оставете климатика да поработи – и сте готови.

Какво помага? Няколко минути преди края на последното пътуване изключете климатика, тогава кондензът може да се изпари. И на батериите ще им бъде по-трудно да се размножават. Но ако климатикът вече смърди, помага само дезинфекция. Тя може да бъде направена и от вас със специални почистващи препарати, които се пръскат в купето или директно върху изпарителя. При възможност е хубаво да смените и филтъра на купето. Още за борбата с неприятните миризми в автомобила

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >