Как гумите помагат за намаляване на разхода и вредните емисиите


7
юни
2019

ВЪЗОБНОВЯЕМА ЕНЕРГИЯ

Във фабрика и централния офис в Нокия, Финландия около 47% от цялата използвана енергия се произвежда от възобновяеми енергийни източници. Инсталирани са слънчеви панели и в склада във Върмонт, САЩ.

УСТОЙЧИВИ СУРОВИНИ

Nokian Tyres се присъедини към Глобалната платформа за устойчив естествен каучук (Global Platform for Sustainable Natural Rubber, GPSNR) през март 2019 г. Организацията ще работи за подобряване на спазването на правата на човека, за предотвратяване на незаконно изземване на земни площи, за опазване на биологичното разнообразие и водните ресурси, за подобряване на добивите и за увеличаване на прозрачността и проследимостта по веригата за доставки.

ПОДОБРЕНИЯ В ПРАВАТА НА ТРУДА

Одитите за устойчивост на Nokian Tyres направени в Малайзия и Индонезия показаха подобрения в трудовите права през 2018 г. в сравнение със слабите места, изтъкнати в предишни одити. Работниците се възползват от умерени работни смени, имат определени със закон почивни дни и машини за вода, както и обучение за техните права.

*Изчисленията се базират на сравнение на съпротивлението при търкаляне на Nokian Hakkapeliitta R3 със съпротивлението при търкаляне на други премиум зимни гуми. Ключовите предположения, използвани при изчисленията, са следните: брой на леките автомобили във Финландия – 2.6 милиона, средногодишен пробег във Финландия – 14 400 км и среден годишен разход на гориво във Финландия – 6.7 л / 100 км. Пробегът със зимни гуми се оценява на 45% от общия пробег за годината. Обществените разходи за емисиите на въглероден диоксид са изчислени с приблизителна цена от 40 евро за един тон емисии на CO2, което е в съответствие с разходите, използвани от Финландската Агенция по Транспорта, Норвежката Публична Администрация за Пътищата и Агенцията за Опазване на Околната Среда на САЩ.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >