Какъв автомобил трябва да получите за 5,2 милиона лева?


3
мар.
2020

Разликата между супер-автомобил и хипер-автомобил? Ще ви кажем, за да сте наясно. Супер-автомобилът има под 1000 к.с., а хипер-автомобилът – над 1000 к.с. Или нека се изразим по друг начин: милионерите си купуват супер-автомобили, а милиардерите – хипер-автомобили.

Това тук на снимката е Pininfarina, казва се Battista Anniversario, тъй като се появява за 90-тия юбилей на италианката дизайнерска фирма.  Ще бъдат произведени (на ръка) само 150 хипер-автомобила Battista- – включително и петте модела Anniversario. Стартът на производството ще бъде в края на 2020 г. – при положение, че проявявате интерес. След това остава да разполагате и с 5,2 милиона лева.

Да, един такъв автомобил Battista е доста скъп. Но пък е благороден. Моделите за юбилея ще бъдат лакирани ръчно в три цвята; това продължава няколко седмици, тъй като майсторите нанасят три слоя, като разглобяват и сглобяват каросерията три пъти.

Относно техниката: четири електромотора с 1900 к.с. и 2300 Нм максимален въртящ момент. Спринтът до темпо 100 се взема за под 2 секунди, а след 12 секунди Battista вече се движи със скорост 300 км/ч – по-бързо от болид от Формула 1.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >