Какво могат магическите седалки на Honda?


30
авг.
2016

Питали ли сте се някога какво е предимството на Honda пред останалите конкуренти по отношение на вътрешното пространство? Или да речем как компактният Jazz или градският Civic могат да ви предложат да се разположите полулегнали, почти като в лимузина? Ние веднага ще отговорим, че почти всичките ни модели имат „магически” задни седалки. Какво представляват и каква е разликата с обикновените сгъваеми и делими задни места? Така наречената система Honda Magic Seat позволява наистина да организираме и пренареждаме по доста умен начин вътрешното пространство. Това е особено видимо при най-малкия ни модел – Jazz, но важи с пълна сила за Civic и HR-V. Те могат лесно да бъдат адаптирани към всеки пътник и към всеки багаж.

Нещо повече от 60:40

Когато трябва да натоварим в компактния си градски автомобил предмет с нестандартни размери, магията се намесва и наистина дава резултати. В случая не говорим просто за популярното сгъване на облегалките и получаването на равен товарен под, което тук също е актуално. Има и друго. Долната част на седалките от втория ред се вдига и застопорява досущ като столчетата в кино-салоните. Можете да го направите само с една ръка, дори тя да е лявата. Просто вдигате седалката, сгъвате металната подпора под нея и готово. Добрата новина е, че в случая седалките са делими в отношение 60:40 и така можем да варираме с пространството и да го адаптираме според конкретната необходимост. По този начин дори и в малкия Jazz спокойно ще пренесем нов плазмен телевизор или семейния фикус.

Възможните режими на Honda Magic Seat

Utility – облегалката се сгъва надолу, както и основата на самата седалка потъва. Така се получава равен товарен под с дължина от 1505 мм дори при компактния Jazz (при HR-V вече е 1845 мм).

Tall – основата на задната седалка се вдига нагоре и назад и се заключва във вертикална позиция, за да остави товарно пространство с височина от 1280 мм (1240 мм при HR-V). Така можем да превозваме високи предмети (примерно голямо стайно растение), като го застопорим зад предните седалки.

Long  – облегалката на предната пътническа седалка се пуска назад до хоризонтална позиция, докато задната облегалка се сгъва напред, оформяйки своеобразен тунел, за да приберем предмети с дължина до 2480 мм (2445 мм при HR-V).

Refresh – облегалката на предната седалка се разгъва равна позиция, докато срещне долната част на задната. Резултатът е “лежанка” с дължина от 1580 мм при Jazz, която позволява на пътника от втория ред буквално да си опъне краката по време на дълго пътуване.

Още по темата

Card image cap
Panamera за индивидуалисти

28
юли
2016

Втората генерация на Porsche Panamera все още не е на пазара, а производителят й вече е готов със специалната версия Exclusive

Card image cap
Новият C3 Aircross: малкият SUV-шеврон

12
юни
2017

След разкриването на C5 Aircross, Citroën засилва световната си офанзива в SUV сегмента с C3 Aircros – компактния SUV от "ново поколение" с дръзка индивидуалност

Card image cap
Jaguar F-Type SVR атакува!

16
юни
2016

С F-Type SVR Jaguar напада конкурентите си от най-висок клас. Но по отношение на поведението на пътя има още какво да се желае. Първите ни впечатления!

Card image cap

В последния брой:

Архив >