Какво биха избрали еколозите?


20
дек.
2019

TOYOTA следва хибридната ос в продължение на 20 години – по семпъл и лесен за управление начин. На практика: системата се зарежда сама. За целта е необходимо да поставите лоста на предавателната кутия в позиция, в която автомобилът спира с по-голямо съпротивление на двигателя. Можете да изминете и няколко километра електрически – с натискане на бутон – макар че трябва да се движите много сдържано и бавно. Всичко останало C-HR прави сам – при това доста шлифовано и интелигентно. Батерията постоянно се задвижва по време на движение – или пък подпомага ускорението или потеглянето. Това прави електрическата единица доста ефективна.

Хибридът може да се види: при този изглед C-HR изобразява потока на енергия
Базова информация чрез кръгли уреди, мултимедия и компания посредством тъчскрийн

Накрая C-HR харчи само 5 литра А 95 Н на 100 километра. За съжаление 1.8 Hybrid често не е приятен спътник. Бензиновият двигател работи шумно, като субективно задвижването се измъчва. Нарича се ефект на ластика – заради безстепенната автоматична трансмисия. От своя страна конвенционалният C-HR работи значително по-тихо, дори нежно в средния диапазон на оборотите и много по-пъргаво. 1.2-литровият турбодвигател подхожда идеално на малкия SUV и доставя удоволствие. 4-цилиндровият агрегат обаче харчи с 2 л повече, като вместо автоматична трансмисия хората от Toyota са монтирали 6-степенна механична скоростна кутия. Двигателят трябва да се превключва старомодно на ръка – а освен това този C-HR изобщо не е евтин.

Микс от мотори В машинното отделение на хибрида електрическата машина (72 к.с. мощност) не се вижда. Долу: пъргавият – само 1.2–литров 4-цилиндров турбомотор

Съветът на Auto Bild

Тук парите побеждават удоволствието от шофирането – за нас по-добрият модел е C-HR 1.8 Hybrid. Изнервят ни единствено ефектът на ластика и лакомият атмосферен двигател.

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Цена 50990 лв. Мощност 122 к.с. Двигател 1.8 бензинов + електромотор Разход 5,0 л А95Н

Toyota C-HR 1.2 Турбо Цена 43990 лв. Мощност 116 к.с. Двигател 1.2 бензинов, турбо Разход 6,8 л А95Н

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >