Кабриолетът на Maybach със 750 к.с.

Mercedes-Maybach показа в Пебъл Бийч дълъг почти шест метра луксозен кабриолет. AUTO BILD ще ви даде информация за Mercedes-Maybach 6 Cabriolet!


19
авг.
2017

5,70 метра, 24-цолови джанти, 750 к.с. и 500 км: това са най-важните данни за новия Mercedes-Maybach Cabriolet 6. Става дума за дължината, размера на джанти, мощността и пробега. С актуалната студия благородната марка иска да дефинира лукса по нов начин. Задницата в стил така наречената „boat tail“ и дървото в интериора придават усещане за атмосфера на яхта – така поне твърдят от Mercedes-Maybach. Всъщност студията не е нова. С изключение на покрива от плат, синия лак и 24-цоловите джанти с централен болт кабриолетът съответства на студията Vision Mercedes-Maybach 6, показана през 2016 г. Гигантската решетка на радиатора прилича на костюм с едро райе – естествено, за да направите подобно сравнение ви е необходима солидна доза фантазия. Това XXL-Cabrio много повече наподобява на луксозната студия на Cadillac Ciel. Кабриолетът с четири врати и подобен формат бе показан през 2011 г. по време на  Concours d’Elegance в рамките на Moterey Car Week. Точно шест години по-късно Mercedes-Maybach показа Vision 6 Cabriolet на същото място. Не е вероятно да се появи серийна версия на студията, още повече че от марката пуснаха в началото на годината лимитирания на 300 бройки Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet.

От Mercedes-Maybach са особено горди с оформлението на вътрешното пространство. В него има много кожени тапицерии, седалките преминават през средната конзола и към вратите. Като цяло дизайнът на кокпита е много прегледен, в долната част на арматурното табло има три вентилационни дюзи. При бутоните на седалките Mercedes-Maybach предлагат модерен прочит на класически детайли. Така всеки отделен бутон представлява осветена в синьо звезда на Mercedes. Особено футуристично изглеждат сините ивици от дисплеи, които се простират от таблото с уредите през вратите до седалките и плаващия среден тунел, осветен също в синьо.

За кабриолета на Maybach в XXL-формат се предлага най-доброто оборудване: освен  кожени и дървени тапицерии, по каросерията, покрива и във вътрешното пространство има много хромирани елементи. Уредите са изцяло дигитални с аналогови стрелки. Студията има два Head-up-дисплея.

Въпреки внушителните си размери от 5,70 метра дължина и 2,10 метра широчина луксозният кабриолет е чист електромобил. Четирите електромотора разполагат със системна мощност от общо 750 к.с. (550 кВт.). Достатъчно за  ускорение от под четири секунди до скорост 100 км/ч, а максималното темпо е електронно ограничено на 250 км/ч. Пробегът на модела е 500 километра по цикъла NEFZ. Ако батериите на кабриолета на Maybach се изтощят, то посредством функцията за бързо зареждане ще можете да заредите само за пет минути пробег от 100 километра.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин