Йънгтаймери с 4х4: Range Rover


4
май
2018

Това, че по пътя към именията си английските благородници затъвали с лимузините си в калта, не било никак изискано. Налагало се прислугата да идва да ги тегли и взема с Land Rover.

Идеята за по-високо, двуврато комби със стандартно задвижване преминала през различни концепции до средата на 60-те години, докато най-накрая се появил притежаващият двойно задвижване Range Rover. През лятото на 1967 г. вече били тествани първите прототипи на модела. А през 1970 г. била и премиерата на Range Rover.

Спокойно можем да кажем, че Range Rover е може би най-разнообразният автомобил: с отлична проходимост извън пътя, комфортен, бърз, просторен и с изключителен статус.

Светлото вътрешно пространство е оборудвано с кожени кресла, а в кокпита има много дърво. Задвижването е постоянно двойно, като разликите в оборотите се компенсират от блокиращ се среден диференциал, а за катеренето му помагат и понижаващите предавки.

Макар, че е жалко да използвате за транспортиране на кални гумени ботуши и дърва за огрев, Range Rover предлага внушителен товарен отсек.

Десетилетия наред англичаните остават верни на V8 мотора, а в по-късните версии на Range Rover Classic работният обем на мотора е увеличен от 3,5 на 4,2 литра и 202 к.с.

Range Rover е не само първият луксозен всъдеход, а и същевременно най-проходимият луксозен автомобил на света.

Още по темата

Card image cap
Клубът на супербързите: Arash AF 10

25
юли
2017

Ако искате да влезете в клуба на най-бързите автомобили, то моделът трябва да вдига поне 480 км/ч! Преглед на 73-те най-бързи и ексклузивни автомобили на света.

Card image cap
Смъртоносен капан за домашните любимци

25
юли
2016

Не оставяйте домашни животни в паркирани автомобили при летните жеги! Един американски ветеринарен лекар ни показва какво се случва, когато игнорирате това предупреждение

Card image cap
Lancia Thesis: cтилен завършек

5
май
2017

При Thesis отново се опитаха да пишат история. Резултатът: последната голяма Lancia

Card image cap
Toyota Corolla на старо: нищо не е невъзможно

19
ян.
2018

Традиционно японците винаги са постигали високи резултати и добри успехи. Това важи с пълна сила и за марката Toyota, където практичността и дългият живот на автомобилите е правило от много години. Тези два принципа са стабилен фундамент, върху който вече са изградени в милиони тиражи на модела Corolla.

Card image cap
Saab 9-3 Cabrio: Цената му само може да расте

7
юни
2017

Последният Saab Cabrio дълго време не беше приеман от твърдите фенове на марката. Това се промени едва след края на Saab

Card image cap

В последния брой:

Архив >