И Seat ще си има своя Kodiaq

2403
2017

Дълго време Seat изоставаше по темата за SUV. Едва през миналата година на пазара се появи Ateca и осигури добри постъпления за испанците: оперативната печалба на марката за 2016 г. бе 143 милиона евро. За още повече приходи ще трябва да се погрижат още два SUV-а. От Seat потвърдиха, че през 2018 г. ще пуснат своя флагман при SUV-овете, който ще предлага до седем места. Тоест това ще бъде испанският събрат на Skoda Kodiaq.

Благодарение на модулната платформа на концерна Volkswagen се клиентите се радват на голямо разнообразие при SUV-овете. Размерите са на практика 3: първият е с дължина до 4,20 метра (Audi Q2, а от втората половина на 2017 г. там ще се присъедини и Seat Arona. Той е базиран на новата Ibiza, показана на автосалона в Женева.

Вторият размер е с дължина между 4,35 и 4,50 метра (VW Tiguan, Seat Ateca и Skoda Yeti). В тази лига ще играе и наследникът на Audi Q3. стигаме и до третия размер – XL. Тук имаме дългата 4,70 метра Skoda Kodiaq, скоро ще се появи и VW Tiguan Allspace. Както по-късно и нямащият засега официално име модел на Seat. Големият SUV на Seat ще се произвежда във Волфсбург.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин