И Pininfarina става индийска

Италианското дизайнерско студио Pininfarina вече има нов собственик: индийският концерн Mahindra придоби ¾ от дяловете на компанията


15
дек.
2015

Легендарното дизайнерско студио и производител на каросерии Pininfarina беше погълнато от индийския гигант Mahindra. На 14-ти декември Mahindra Group е придобила 76% от дяловете на реномираната апенинска фирма от холдинга Pincar, контролиран от досега от консорциум на италиански банки, общо за 25,2 млн. евро. Очаква се скоро Mahindra да изкупи и останалите дялове за още 8 млн. евро.

Pininfarina е призната като едно от най-големите имена в италианската школа за автомобилен дизайн. Именно от това студио са излезли проектите за каросериите на много легендарни автомобили като Alfa Romeo Spider и Ferrari Testarossa. “Pininfarina ще допринесе със своите ценности за развитието на портфолиото на Mahindra”, каза шефът на индийската компания Ананд Махиндра. Очаква се сделката да бъде финализирана в първото тримесечие на следващата година.

Още по темата

Card image cap
Porsche 911 GTS – едно много скъпо удоволствие!

21
апр.
2017

911 с още по-расов спортен дух се нарича GTS – но за съжаление ще ви струва доста пари. Нашият тест показва: това е добра инвестиция.

Card image cap
VW Polo пораства

28
ное.
2016

Шестата генерация на хитовия модел от Волфсбург ще се появи през 2017 г. и ще „расте“ в посока Golf

Card image cap
Представяме ви новия Seat Leon

21
окт.
2016

Seat Leon получи фейслифт още преди VW Golf. Визията остава почти непроменена – но техниката е значително обновена. Всички данни за фейслифта на Seat Leon!

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: