И Lotus готви хибрид

1703
2020

С мощен финансов ресурс компанията майка на Volvo Geely помага на Lotus да преодолее кризата по отношение на новите продукти. Сега легендарната британската компания разработва хибридно купе с централно разположен двигател, което ще бъде духовен наследник на Esprit.

Моделът, който все още няма име, ще бъде позициониран над Evora като по-удобен за всекидневието, съобщават запознати пред Autocar. Новият Lotus ще използва модифицирана платформа Evora, но двата автомобила няма да си приличат – бъдещият хибрид ще следва стилистиката на електрическия хиперавтомобил Evija.

Бензиново-електрическото задвижване ще разчита на централно разположен V6-двигател с вътрешно горене, използващ компоненти на Toyota, a eлектрическите компоненти на системата ще бъдат предимно от Volvo. Вероятно сумарната мощност ще бъде около 500 конски сили, но по-конкретни технически спецификации не са разкрити. Това, което е почти сигурно, е, че инженерният екип на Lotus ще стигне до границите на възможното, за да компенсира теглото, добавено от литиево-йонната батерия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин