И Lоtus залага на SUV


11
юни
2018

Британският производител на спортни автомобили Lotus работи върху нов SUV. Това разкрива шефът на компанията Жан-Марк Гал в интервю пред Automotive News Europe. Преди няколко седмици в Мрежата се появиха патентни изображения на бъдещия модел. Те разкриват автомобил със скосена линия на покрива и характерна задна част.

По данни на Гал SUV-ът (който все още няма име) ще бъде на пазара през 2022. След влизането на Lotus в новия сегмент СЕО-то се надява продажбите на марката да нараснат от 1600 на 10 000 годишно.

В дизайна на задницата доминира черна бленда

Производителят на спортни автомобили (част от китайския концерн Geely) щял да използва „модули“ от компанията майка. Много е възможно бъдещият SUV да „стъпи“ на платформата SPA от Volvo, върху която са базирани ХС60 и ХС90. Освен на конвенционално задвижване с 4-цилиндрови мотори Lotus ще заложи и на хибрид с до 400 „коня“.

SUV-ът трябва да тежи под 2 тона – така че той няма да притежава лекотата, характерна за спортните модели на компанията. Въпреки това Гал обещава, че колата ще има най-добрата управляемост в сегмента. Вероятно цената й ще стартира от 140 000 лева.

Още по темата

Card image cap
Ретро автомобилите на AUTO BILD

18
февр.
2016

Искате ли още малко ретро? Ето нашите предложения: 9 „вечнозелени“ хита с по-модерно оформление

Card image cap
Запознайте се със семейство Х на Opel

2
ян.
2017

Grandland X разширява гамата от SUV-ове на Opel

Card image cap
Новият Ford Focus: по-голям и по-агресивен

24
февр.
2017

Следващото поколение на модела ще бъде пуснато на пазара догодина

Card image cap

В последния брой:

Архив >