И Lоtus залага на SUV


11
юни
2018

Британският производител на спортни автомобили Lotus работи върху нов SUV. Това разкрива шефът на компанията Жан-Марк Гал в интервю пред Automotive News Europe. Преди няколко седмици в Мрежата се появиха патентни изображения на бъдещия модел. Те разкриват автомобил със скосена линия на покрива и характерна задна част.

По данни на Гал SUV-ът (който все още няма име) ще бъде на пазара през 2022. След влизането на Lotus в новия сегмент СЕО-то се надява продажбите на марката да нараснат от 1600 на 10 000 годишно.

В дизайна на задницата доминира черна бленда

Производителят на спортни автомобили (част от китайския концерн Geely) щял да използва „модули“ от компанията майка. Много е възможно бъдещият SUV да „стъпи“ на платформата SPA от Volvo, върху която са базирани ХС60 и ХС90. Освен на конвенционално задвижване с 4-цилиндрови мотори Lotus ще заложи и на хибрид с до 400 „коня“.

SUV-ът трябва да тежи под 2 тона – така че той няма да притежава лекотата, характерна за спортните модели на компанията. Въпреки това Гал обещава, че колата ще има най-добрата управляемост в сегмента. Вероятно цената й ще стартира от 140 000 лева.

Още по темата

Card image cap
Continental TechShow 2017: забравете за личния автомобил

21
авг.
2017

Бъдещето на индивидуалното придвижване е автономно и без шофьор. Роботизирани таксита ще ви возят, докато си почивате или работите

Card image cap
Mercedes готви следващата А-класа

7
окт.
2016

През април 2018 г. е стартът на четвъртото поколение на A-клас на Mercedes. Бейби Benz-ът ще стане по-просторен и по-практичен, за да спечели още повече почитатели в компактния клас. Моделът ще бъде последван от B-клас, CLA, малък SUV и кросоувър в стила на G-клас

Card image cap
Новият Ford Focus: по-голям и по-агресивен

24
февр.
2017

Следващото поколение на модела ще бъде пуснато на пазара догодина

Card image cap
Новото RS4: с две турбини и шест цилиндъра

23
февр.
2017

Най-мощната модификация на „четворката“ ще разчита на мощност 456 к.с.

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: