И DTM минава на ток

1111
2020

През миналия уикенд беше проведен последният състезателен уикенд от сериите DTM с болидите от клас 1. Audi и Рене Раст грабнаха титлите – съответно при конструкторите и при пилотите. През 2021 г. знаменитата надпревара ще бъде провеждана само с GT3-машини. Те обаче ще бъдат само преходен вариант – тъй като бъдещето на DTM е в електрическото задвижване!

AUTO BILD представя прототип на „бегачката“, която трябва да бъде главен герой в DTM electric oт 2023. Дори „сухите“ технически данни ще ви подействат като токов удар: над 1000 конски сили от четири електромотора, 4х4-задвижване, Steer-by-wire кормилна система и батерии под високо напрежение – и всичко това ще идва от доставчика на автомобилната индустрия Schaeffler, който ще бъде стратегически партньор на DTM в бъдеще. Мощността ще бъде колкото тази при болидите от Формула Е!

DTM прави следващата стъпка към бъдещето.

Бившият шампион в DTM Тимо Шайдер (41) успя да изпробва електрическата машина и беше впечатлен: „Когато двойното задвижване „захапе“ асфалта с 1000 конски сили, тягата е невероятна и човек трябва да държи доста здраво волана.“ Разбира се, на феновете няма как да не им липсва характерният звук на бензиновите V8-двигатели  – на негово място в бъдеще ще се чува единствено електрическо „жужене“.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин