И това ми било Daytona?

1908
2019

За 50-тия рожден ден на Charger Daytona хората от Dodge ще пуснат специална версия – за съжаление без внушително задно крило, но с допълнителна мощност. AUTO BILD ще ви даде информация.

Този автомобил има едно от най-дългите имена: Dodge Charger SRT Hellcat Widebody Edition 50 Years Daytona. За 50-тия рожден ден на Charger Daytona американците са подготвили лимитирана на 501 бройки специална серия. Тя е базирана на актуалния Charger SRT Hellcat с тунингована каросерия, но е без масивното задно крило на първата Daytona. Вместо това боядисаната в бяло зона около задния капак с малкия спойлер и надпис Daytona напомня на легендата сред спортните автомобили.

10 к.с. повече за специалната серия

Във вътрешното пространство има надписи Daytona по арматурното табло и по седалките, сини декоративни шевове, карбонова част за уредите и скосен волан. Освен това на разположение са четири ексклузивни лакове за специалния вариант на Charger: B5 Blue, Pitch Black, Triple Nickel и White Knuckle (със синя част около багажника). Под капака работи познатият ни Hemi-V8 агрегат с работен обем от 6,2 литра и мощност 727 к.с. (10 к.с. повече от Charger SRT) и с 881 Нм. Dodge Charger SRT Hellcat Widebody Edition 50 Years Daytona ще бъде на пазара в Щатите в началото на 2020 г. Засега от Dodge не споменават цена.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин