И Сайнц аут от „Дакар”

Сирил Депре вече оглавява временното класиране


6
ян.
2017

Мико Хирвонен се изкачи до третата позиция в генералното класиране.

За да отбележат пристигането на Дакар 2017 в Боливия, организаторите предложиха етап, акцентът в който попадна върху навигацията. Екипажът Депре/Кастера премина през етапа без грешки и записа първото си най-добро етапно време, откакто управлява Peugeot 3008 DKR, с което вече води във временното класиране, следван от екипа на съотборниците Петерханзел/Котре. В рамките на етапа второ време даде Мико Хирвонен (MINI), който се движи трети във временното класиране. Третата позиция в етапа е за Нани Рома (Тоyota), който е пети в общото подреждане.

След закъснението, което регистрираха в сряда, Сирил Депре и Давид Кастера направиха необходимото, за да спечелят днешното изпитание, като демонстрираха качества, както в карането, така по отношение на навигацията. Бившият мотоциклетист излезе начело в класирането при третата контрола и задържа лидерството си до финала в Тупица, Боливия. Това беше първата победа на Депре на етап от Дакар, след 33 регистрирани на две колела. Французинът е новият лидер във временното класиране, като има преднина от 4 минути и 8 секунди пред Стефан Петерханзел.

Лидерите от предишния ден Льоб/Елена бяха водачи в началото на днешното изпитание, преди да получат технически проблем със загуба на мощност по време на преминаването на дюните между първата и втората контролни точки. Наложи се те да спрат на два пъти, но впоследствие успяха да ремонтират двигателя на своя 3008 DKR и да постигнат петото най-добро време за деня. Въпреки загубата на около половин час, екипът в момента се намира на четвърто място във временното класиране (+22 минути 23 секунди).

На прага на това да поеме лидерството във временното класиране, Карлос Сайнц се преобърна пет километра преди края на етапа. За щастие, екипажът е невредим, но щетите по колата принудиха Матадора да приключи участието си. Подобна беше и съдбата на Насер Ал Атия, който в предходния етап „загуби“ едно от колелата на своята Toyota.

Победителите от третия етап Стефан Петерхансел и Жан Пол Котре бяха забавени в резултат на навигационни проблеми. След като се отклони от маршрута, французинът попадна в речно корито и се наложи да сменя гума. Въпреки загубеното време, екипът успя да се изкачи с една позиция и заема второ място във временното класиране

Още по темата

Card image cap
Jaguar във Формула Е (ВИДЕО)

15
дек.
2015

За път от 2004 г. насам Jaguar oбяви заводска програма за моторспорт: от 2016 г. британците ще се включат във Формула Е

Card image cap
Огнен ад на „Дакар“

5
ян.
2016

Камионът на Мартин ван ден Бринк изгоря като факла в тежкото състезание

Card image cap
Възроденото Porsche 911 от Льо Ман

13
апр.
2016

На изложението Techno Classica в Есен Porsche представи уникален реставриран автомобил. Победителят от Льо Ман през 1972 година доскоро бе само купчина стари ламарини

Card image cap

В последния брой:

Архив >