Новини » И легендата Corvette пада под ножа на електрификацията – става седан на ток!

И легендата Corvette пада под ножа на електрификацията – става седан на ток!

0908
2022

В бъдеще дори легендарни модели вероятно ще бъдат предлагани с изцяло електрическо задвижване. Всъщност Ford вече предприе подобен ход с Mustang и пусна на пазара версията Mach-E със зареждане от контакта. Скоро може и Corvette да тръгне по пътя на електрифицирането в бъдеще.

В момента Corvette е на пазара в осмото си поколение C8. В допълнение към новия Z06 през 2023 г. ще последват и хибридни варианти на модела. В следващото си поколение C9 класическият спортен автомобил от САЩ, също както и Mustang Mach-E, трябва да разчита на изцяло електрическо задвижване.

Батерия с капацитет до 200 кВтч и 400-волтова технология

Както съобщава американското списание Muscle Cars And Trucks, електрическият Vette може да „стъпва“ върху гъвкавата електрическа платформа Ultium на GM, която използват също Hummer EV и Cadillac Lyriq. Капацитетът на батерията трябва да бъде между 50 и 200 кВтч, комбиниран с 400-волтова технология и възможност за бързо зареждане с до 200 кВт.

Основните конкуренти на бъдещия спортист на ток трябва да бъдат Porsche Taycan, Audi e-tron GT и Tesla. Новото поколение може да бъде представено през 2025 г., като първоначално Corvette ще бъде лансиран като седан. По-късно ще бъде добавен и вариант SUV.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин