И електрическото MINI вече е кабриолет

1807
2022

Слънчеви дни, повишаващи се температури, свежа зеленина: в духа на лятото MINI за пръв път представя изцяло електрическото MINI Cooper SE като кабриолет. Не като серийна версия, а като уникат, който показва как може да продължи пътят към изцяло електрическа премиум марка и как класическата спортна радост от шофирането под открито може да бъде електрифицирана в бъдеще. Като открит четириместен автомобил MINI Cooper SE Cabrio ще бъде единственият премиум кабриолет в света с напълно електрическо задвижване в сегмента на малките автомобили. С тази идейна концепция британската премиум марка съчетава за първи път класически спортен дух, максимална радост от шофирането на чист въздух и локална електрическа мобилност с нулеви локални емисии.

Уникалният модел за пръв път ще бъде показан пред обществеността на традиционната среща на общността „MINI Takes the States“ в САЩ. Криволичещите пътища между Бърлингтън във Върмонт и Грийнвил-Спартанбърг в Южна Каролина са перфектни, за да осигурят на събралата се MINI общност първи впечатления от типичното за MINI картинг усещане в облеклото на MINI Cooper SE Cabrio. Уникалният модел е базиран на купето на MINI Cooper S Cabrio. Електрифицираното MINI Cabrio също споделя размерите от 3 863 мм дължина с междуосие от 2 495 мм, ширина от 1 727 мм и височина от 2 495 мм. Вместимостта на багажника също остава непроменена – ​​160 литра.

Задвижващата технология идва от центровете за компетентност за електрическа мобилност на BMW Group в Динголфинг и Ландсхут. MINI Cooper SE Cabrio използва същите задвижващи компоненти като MINI Cooper SE с три врати. Така изключително хармоничното разпределение на теглото между осите благодарение на малкия електромотор благоприятства пъргавата и лека управляемост и в бъдеще с отворен мек покрив.  

Също като при MINI Cooper SE, електрическият двигател със 135 кВт/184 к.с. пренася пъргавата управляемост и типичното за марката Go-Kart усещане в света на електрическата мобилност и позволява ускорение от място до 100 км/ч за 7,7 секунди. С пробега от 230 километра, измерен при тестовия цикъл WLTP, са възможни разходки на открито в градски райони и далеч отвъд границите на града. MINI Cooper SE Cabrio съчетава радостта от шофирането с отворен покрив с интелигентна функционалност. Напълно електрически задвижваният и благодарение на това особено тип мек покрив може да се отваря и затваря в рамките на 18 секунди. Мекият покрив може да се активира с натискане на бутон при шофиране със скорост до 30 км/ч и позволява три настройки: отворен, затворен или като люк.

С това единствено по рода си MINI се обръща към непрекъснато нарастващата общност от почитатели на типичната за марката радост от шофирането под открито небе и в същото време електрифицира глобалния автомобилен пазар с друг сегмент – устойчив, прозрачен и разбираем. Успешната трансформация на марката MINI към електрическата мобилност е особено впечатляваща с модела MINI Cooper SE.

С ръст от 132 %, моделът задава темпото на марката MINI през 2021 г. В Германия, най-големият пазар за MINI Cooper SE, почти всяко трето MINI вече е електрифицирано. За да направи този ентусиазъм за електрифицирано шофиране устойчив, MINI прави ежедневното зареждане лесно и удобно. С MINI Charging водачите на MINI в Германия имат гъвкави решения за зареждане у дома и на работното място, както и достъп до една от най-големите обществени мрежи за зареждане в Европа, която включва повече от 250 000 зарядни станции.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин