И електрическият Nissan Leaf стана Nismo


19
юли
2018

Nissan дава на електрическия си компактен модел Leaf спортен пакет Nismo. Стартът на продажбите ще бъде даден на 31 юли 2018 – първоначално в Япония. Визуално спортната модификация на Leaf ще получи лого Nismo отпред и броня с типични за Nismo червени ивици, както и с големи въздухозаборници. Отстрани правят впечатление модифицираните прагове с червени акценти. Отзад Leaf получава голям дифузьор с интегрирана светлина за мъгла – която напомня за болидите от Формула 1.

Дюзите за вентилацията са с червени рамки, а воланът е проектиран с „препратки“ към моторспорта.

Leaf Nismo ще бъде продаван в девет цвята на каросерията, сред които и специфичните за Nismo двуцветни комбинации Brilliant Silver/Super Black и Dark Metal Grey/Super Black. В интериора Nismo поставя спортни акценти. Воланът получава повърхности за захват от алкантара и дори маркер. Футуристичният селектор на трансмисията също е в друг цвят е изпълнен в т.нар. Gun metal хром на Nismo. На арматурното табло излиза анимирано лого на Nismo. Седалките не са спортни, но са с леко променен дизайн.

Спортната модификация на Leaf не е с увеличена мощност или с по-големи батерии, „конете“ остават 150, а капацитетът на батериите – 40 кВтч. Вероятно пробегът ще бъде малко под 285 км (по WLTP). От Nissan обещават по-бързо ускорение, което ще бъде постигнато с помощта на специален тунинг чип. И макар че първоначално Leaf ще бъде достъпен само за японския пазар, AUTO BILD очаква, че спортната версия ще се появи и в Германия – вероятно догодина.

За по-добра аеродинамика в задната част се грижи дифузьор.

 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >