И Григор Григоров с 208 R2, с Дани Попов се готвят за Junior ERC

БФАС представи своята програма за младежки национален рали отбор

0812
2016

Даниел Попов (22) и Григор Григоров (24) се готвят за участие в Junior-програмата на Европейския рали шампионат. Двамата пилоти заедно с навигаторите си (бел.ред. Дилян Попов и Даниел Миленков) ще карат автомобили Peugeot 208 R2 като част от Младежки национален рали отбор. Тази година Дани записа няколко участия с подобна машина в българския рали шампионат, а колата на Гришата вече е поръчана и трябва да бъде готова до месец и половина.

Младите ни таланти ще карат в общо 6 старта в категорията Junior на ЕRC, както и в 4 за Балканската рали купа (те ще бъдат проведени в Румъния, Турция, България и Сърбия). За стартовете в Junior ERC основните изисквания са възраст на пилотите до 27 г. и автомобил R2. Гумите са на Pirelli, a бензинът е стандартен. Накрая шампионът взима награда 100 000 евро от FIA.

„Всички водещи пилоти са тръгнали от такива програми“, каза Дани Попов и даде за пример Себастиан Ожие, Тиери Нювил и други. Очаква се БФАС да помогне на отбора ни с таксите за участие и разходите за нощувки. „Сега е шансът да върнем доброто име на българския автомобилен спорт в Европа“, коментира председателят на БФАС Владимир Илиев.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин