И В САЩ го могат: схемаджии крадат коли от Държавния департамент

3001
2017

Министерството на правосъдието в САЩ съобщи, че управител на автосервиз в щата Вирджиния се е признал за виновен при обвинение на кражба и продажба на превозни средства и авточасти, собственост на Държавния департамент. По-конкретно става въпрос за 12 бройки Chevrolet Suburban, един Hummer, както и гуми и джанти на стойност $ 7500. Мъжът се признава за виновен по обвиненията за извършване на кражба на държавно имущество и измама. Обвиняемият най-вероятно ще понесе наказание от 18 до 20 месеца затвор, глоба от $ 4000 до $ 40,000 като вече се е съгласил да изплати обещетение на стойност $ 416,020. Отнето му бе и имущество на същата стойност.

Според Министерството на правосъдието на САЩ, управителят на сервиза Джеймс Ратклиф е участвал в схема със собственика на сервиза и със служител на Държавния департамент за присвояване на автомобилите и частите. Двамата съучастници остават неназовани. Всичко започва от воланите и гумите, които са били доставени и продадени на два пъти: през 2011 г. и 2012 г. Следват ги джиповете, продадени през цялата 2011 г. както и през 2013 г. Ратклиф и собственикът на магазин задържат по-голямата част от печалбата за себе си, а остатъка поделят с държавния служител.

В допълнение към превозните средства, които са били продадени, правителствения служител дава на Ратклиф два автомобила Suburban-а за лична употреба. Министерството на правосъдието оценява общата стойност на джиповете на $ 96 400. В крайна сметка групата присвоява $ 512 420 от стойността на колите.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин