Италия въвежда задължителна система срещу забравени в колата деца


7
авг.
2018

Транспортната комисия на Камарата на депутатите в Италия одобри законопроект, който предвижда задължителното монтиране на детски столчета, оборудвани с устройства, алармиращи за наличието на дете в колата. Авторът на законопроекта – министърът на транспорта Данило Тонинели обяви, че държавата ще въведе финансови стимули за закупуването на системите против изоставяне на деца.

Как функционира защитата?

Светлинен и звуков сигнал ще сигнализират на родителите при наличието на деца в купето, когато двигателят бъде изключен. Така едно съвсем просто устройство ще може да спаси много животи. За последните 20 години седем италианчета умират, забравени при убийствена жега в кола. Още по-тревожна е статистиката в САЩ, където по същия начин годишно умират средно по 38 дечица на възраст под две години.

Още по темата

Card image cap
PEUGEOT Traveller i-Lab е VIP шатъл за хиперсвързано пътуване

16
февр.
2016

Тази концепция е базирана на новия комбиспейс на марката - PEUGEOT Traveller.

Card image cap
Ferrari Sergio за 8,6 милиона!

16
авг.
2017

Няма по-ексклузивен начин да карате Ferrari от Sergio, тъй като от модела има само шест автомобила. James Edition продава първата кола от малката серия!

Card image cap
Шофьор на Audi R8 прави ПТП и си бие камшика (ВИДЕО)

11
авг.
2016

В Русия въпреки наличието на непрекъсната осева линия водач на Audi R8 предприема изпреварване, но заради идващ насреща автобус удря изпреварваната кола. В нея обаче има видеорегистратор...

Card image cap

В последния брой:

Архив >