Италианци превърнаха Tesla Model S в електрически кабриолет

2301
2021

Ares Design от Италия са преработили Model S в кабриолет. При това толкова добре, че автомобилът спокойно би могъл да бъде дело на хората от Tesla.

Свеж въздух и непосредствен  и нефилтриран звук от двигателя – това са решаващите предимства на кабриолета. Второто нещо обаче няма как да присъства в Tesla Model S Cabrio – там от решаващо значение е ексклузивността. Tesla произвежда Model S само като седан – преработката в кабриолет засега е единична бройка. Отговорни за това дело са Ares Design от Модена, които създадоха и новото поколение на DeTomaso Panthera на базата на Lamborghini. Преработката на Tesla изглежда доста успешна. Външният вид разбира се е въпрос на вкус. Учудващо е обаче, колко подходящи са пропорциите Model S за кабриолет.

Кабриолетът на Ares разполага с електрически сгъващ се покрив от плат. Когато той е отворен, заема почти цялото място на задните седалки. Така задните места се превръщат в по-скоро аварийни седалки. Това е проблем, тъй като в хода на преработката и без друго са изчезнали и задните врати – заедно със средните и задните колони на покрива. Звучи малко нестабилно, но да се надяваме, че не е така. 

Все пак италианските тунинг-специалисти са подсилили страничните стени и задната част на каросерията. За сигурността на пасажерите от Ares Design са инсталирали две клетки срещу преобръщане, които излизат при опасност от преобръщане на автомобила. Апропо пасажерите – сега те седят в оазис от черна, бяла и оранжева кожена тапицерия. Освен това кабриолетът разполага с бодикит от карбон и нови джанти.

Цената ще бъде спомената от Ares Design само при интерес за покупка

В момента преработката е само единичен екземпляр, при желание от страна на клиентите Ares Design ще произведат още няколко. Като база би могъл да послужи всеки Modell S. Максималната мощност е 585 кВт. (795 к.с.) в Model S Performance. От Ares Design обаче не издават, каква е цената на тунингования модел – тя ще бъде съобщена само при сериозен интерес за покупка. Цената като нов на Model S от около 164 000 лв. също трябва да бъде прибавена. Тези неща не са евтини.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин