Италианска краZота от BMW

Колко красиво: италиански одежди за баварски автомобил. Zagato създаде за BMW едно спиращо дъха Coupé на базата на Z4


4
апр.
2017

Изведнъж то се появява над утринната зора на езерото Комо. Красивото Coupé изгрява с толкова ярка червена светлина, че направо те е страх да се доближиш до него. Това не е лак, това е жар. Една непрекъсната игра между светлината и тъмнината.

Моделът току-що е свален от товарния автомобил, който пък е пътувал цяла нощ от Торино, където дизайнерите са перфекционализирали до последния момент своето творение. Те са проверявали всеки детайл – все пак това не е поредното италианско дизайнерско упражнение, а интерпретация на Zagato на BMW Z4 Coupé. Тоест шикозна италианска дреха за баварската техника, готова за световната премиера по време на изключителната автомобилна надпревара на терасите на Villa d’Este

 

Огромни „бъбреци“ и XXL-вентилационни отвори – Z обединява стилови елементи на BMW и Zagato

Zagato определено притежава качества да направи подобно нещо: малката, традиционна фирма за производство на каросерии преживява от създаването на специални творения. Андреа Загато, 52, шеф и внук на основателя, работи с много известни имена през последните години: разработки на Zagato има на база техниката на Aston Martin, Bentley, Alfa Romeo, Ferrari и Maserati, всичките в минимални или малки серии – тоест без никакви студии. Готови за движение по нормални пътища модели.

.

В разчупената задница има интегриран спойлер. По страничните части има срещуположни контури

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap
Голямата гордост на малкия град

13
апр.
2017

В източнобаварското градче Родинг бе създаден спортен автомобил, който благодарение на карбоновата си конструкция е екстремно лек. Направихме тест из родното градче на модела

Card image cap
Клубът на супербързите: McLaren P1

19
авг.
2017

Ако искате да влезете в клуба на най-бързите автомобили, то моделът трябва да вдига поне 480 км/ч! Преглед на 73-те най-бързи и ексклузивни автомобили на света.

Card image cap

В последния брой:

Архив >