Италианската Guardia di Finanza се оборудва с електромобили Peugeot


8
апр.
2021

На 23 февруари PEUGEOT и италианската Финансова гвардия „Guardia di Finanza“ предприе нова стъпка в своето партньорство, като изпрати силно послание в подкрепа на електрическата мобилност. Първият от 30 автомобила PEUGEOT e-208 със 100% електрически двигател беше доставен на Главното командване на „Guardia di Finanza“. Автомобилите от този автопарк ще бъдат боядисани в официалните цветове на „Guardia di Finanza“ и ще бъдат снабдени със специфично оборудване, с грижа към околната среда.

PEUGEOT e-208 е оборудван с батерия с капацитет 50 kWh, която осигурява пробег от 340 км съгласно WLTP. Тя има гаранция 8 години или 160 000 км за 70% от своя заряден капацитет. Монтирането на батерията под пода снижава центъра на тежестта на автомобила. Режимите на зареждане са гъвкави и адаптирани към всяка ежедневна ситуация: от стандартен домашен контакт до 100 kW зарядно устройство, с което 80% от заряда се постига за 30 минути. PEUGEOT e-208 е също силно технологичен благодарение на изобилието от системи в помощ на водача, които проправят пътя към автономното шофиране.

PEUGEOT e-208, проектиран за „Guardia di Finanza“ се отличава със специфично оборудване.То
включва осветление за четене на карти през нощта и зона за съхранение отпред, която побира
таблет за комуникация с оперативния център. Купето също е оборудвано с ергономична контролна кутия за управление на светлинните и звукови сигнали. Каросерията е боядисана със силно рефракционно покритие в официалните цветове на „Guardia di Finanza“. Допълнително присъстват три мигащи светлини на покрива и LED ленти, за да осигуряват максимална видимост във всички оперативни фази, дори когато автомобилът е
неподвижен. Това оборудване е създадено от Focaccia Group, компания, с повече от 60 годишна история в
автомобилния бранш, която е специализирана в проектирането на специални решения за
превозните средства на правоприлагащите органи.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин