Новини » Искаме го в Европа: Hyundai пуска екстремно малък SUV в Корея

Искаме го в Европа: Hyundai пуска екстремно малък SUV в Корея

1809
2021

Hyundai представи нов микро SUV за Южна Корея и Индия, доказвайте, че развитието може да се осъществява и в посока на по-малките размери. Casper е дълъг само 3,60 метра, широк 1,60 метра и висок 1,58 метра. Междуосието му е 2,40 метра. Така автомобилът е със седем сантиметра по-къс от i10.

Микро SUV-ът е със впечатляващ дизайн

По отношение на дизайна Casper определено прави впечатление – например с разделените фарове, както и с LED-светлинната ивица под капака, свързана с черен елемент с логото на марката. По-надолу има кръгли фарове, които наподобяват вентилационни дюзи. Те са разположени в радиаторна маска, като при по-мощния вариант с турбомотор вътрешната част на рамките на светлините също е с кръгли вентилационни отвори. Отдолу има сребриста предпазна кора на дъното на автомобила. Тя подхожда на останалите рустикални елементи на Casper: предпазни елементи и дъги на покрива. Отзад има LED-ивица под стъклото. Директно над бронята има втора светлинна ивица.

Вътрешно пространство със сгъваеми предни седалки

И двете предни седалки на SUV-а на Hyundai се сгъваеми, като от Hyundai не издават, каква е целта на това решение за гъвкавост. Вероятно разполагането на предмети с дължина от 2 метра.

Задната седалка, където има място за двама, може да се регулира със 160 милиметра, като наклонът на облегалката се смъква до 39 градуса. Ако дръпнете задната седалка докрай напред, Casper ще предложи вместимост на багажника от 301 литра. Въпреки, че е оборудван с дигитален кокпит и централно разположен дисплей. С многото си твърда пластмаса и заоблените повърхности на арматурното табло моделът прилича малко на Twingo от 90-те години. Hyundai са се отказали от централна конзола, а скоростният лост е позициониран като в лекотоварните модели директно на арматурното табло. Между двете предни седалки има подлакътник. Сигурността е акцент при Casper – серийното оборудване включва седем въздушни възлавници, като освен това има голям брой асистенти в помощ на водача – за поддържане на пътната лента, за автоматично включване/изключване на дългите светлини.

В Южна Корея Casper ще е доста изгоден

Микро SUV-ът ще се предлага в две бензинови моторизации. Базовата ще е с атмосферен двигател със 75 к.с. и 95 Нм, а другата – с турбомотор със 100 к.с. и 171 Нм. Пазарният старт на модела ще бъде още през тази година. От европейска гледна точна цените на Hyundai Casper са доста ниски: базовата е 20 000 лв.

ИЗВОД

С впечатляващия си и смел дизайн най-малкият SUV на Hyundai определено привлича погледите. Жалко, че автомобилът не е създаден за европейския пазар. Дано хората от Hyundai все пак премислят решението си. Заради голямото търсене на SUV-ове Casper би се продавал добре, естествено не при чак толкова ниските цени за Южна Корея.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ