„Интер Карс“ организира конкурса „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“

0903
2019

Young Car Mechanic е международно състезание за ученици от горните класове на професионалните училища, организирано ежегодно от Интер Карс. Основната му цел е да популяризира професията на автомеханика сред младежите, да даде възможност на учениците от отделните страни да обменят опит както и да открива млади таланти в сферата на авторемонта. През 2019 освен при работата си в сервизни операции участниците в състезанието ще трябва да докажат и че са добри зад волана. Националният конкурс „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ у нас ще бъде на 11-13 април. По-късно ще има конкурс от победителите в отделните страни в Полша.

За първи път миналата година зедно с участниците от Полша, Литва, Латвия и Естония във финалния етап на  състезанието, проведен в Полша, се включиха и състезатели от България. Съгласно регламента това бяха тримата индивидуални победители в частта „Автомеханик“ на националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, на което през 2018 основен съорганизатор и партньор беше Интер Карс България. Учениците от Варненската професионална техническа гимназия Христо Христов и Владислав Секриеру и от Професионалната техническа гимназия в Петрич Любомир Ангелов с много желание се съревноваваха със своите връстници , изпълнявайки петте практически задания, подготвени от представителите на Bosch, Elring, Hella, ZF и Lauber.

Нашите момчета показаха висок състезателен дух, въпреки че се класираха извън челната тройка. От активностите, съпътстващи състезанието, трябва да отбележим посещението на заводите на Elring, където участниците имаха възможността да се запознаят със съвременните тенденции в уплътнителната техника и лично да видят резлизацията им в процеса на производство.

Общият награден фонд за първите трима финалисти в международния етап от състезанието Young Car Mechanic 2019 е 25 000 евро

Допълнително всички финалисти, взели участие в международния етап на състезанието, ще имат възможност да посетят завода на Elring и музея на Порше в Щутгарт, Германия. Предвидени са и допълнителни атракции.

Чрез подкрепата на младите таланти по пътя им в автомобилния свят Интер Карс още веднъж се доказва като надежден партньор във всички сфери на автосервизната дейност, като изпълнява своята мисия да инвестира в бъдещето. AUTO BILD България е медиен партньор на инциативата „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, а сред спонсорите освен „Интер Карс“ са още Bosch, Schaeffler и Elring.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин