Интериорът на новата електрическа KIA: изцяло дигитален и ориентиран към водача


12
май
2021

Изцяло новият Kia EV6 представя гама от усъвършенствани технологии, предназначени да вдъхновят водача и да осигурят цялостно потребителско преживяване на борда на новия модел. Интуитивните и лесно достъпни системи за комуникационна свързаност, информация и обогатена реалност допълват преживяването за водача, като намаляват предпоставките за разсейване и подобряват сетивните възприятия.

EV6 използва технологичната основа на модулната платформа E-GMP, която позволява постигане на плосък под на купето и водещо в класа интериорно пространство. Пространството за пътници създава усещане за простор и предлага приятно отпускащо и напълно лишено от стрес преживяване за всички пътници. Двата извити 12,3-инчови широкоформатни екрана с висока разделителна способност буквално се извиват около водача, осигурявайки му лесен достъп до най-важната информация за автомобила. Непосредствено пред него е разположен блокът на контролните прибори, който позволява индивидуални настройки на показанията на екрана като информация за скоростта на движение, оставащият автономен пробег и заряда на батерията. Непосредствено до него е централният дисплей, който съчетава информацията от навигационната и информационно-развлекателна система, както и структурата от менюта за управление на различни функции в автомобила. Тези екрани са свързани в плавно извит, панорамен информационен панел, информацията върху който е еднакво въздействаща и лесна за възприемане при всякакви условия на шофиране. Прозрачното покритие на панела е от „химически подсилено стъкло“, което осигурява по-добра видимост и здравина.

Функциите за повишаване на комфорта като достъпа без ключ със сензорни бутони на вратите, програмируемите профили за водача, седалките с релаксиращи функции и ергономичния дизайн създават атмосфера, която поставя водача на първо място. От „потопените” в каросерията автоматични дръжки на вратите, които излизат при докосване, през интуитивните, чувствителни на допир панели за управление на различните функции до дисплея с разширена реалност, всяко пътуване в EV6 е насочено към подобряване на взаимодействието човек-машина и насърчаване на усещането на задоволство и благополучие.

Авангардните технологии в новия модел спомагат за осъществяването на хармонична и органична връзка между водача и EV6 чрез усъвършенствания head-up дисплей (HUD) с технология за разширена реалност – още една възможност, която досега обикновено се предлагаше само при луксозните автомобили. Отличната комуникация между GPS, вградената видеокамера и HUD системата прожектира упътванията на навигационната система по избрания маршрут и дава възможност на водача да съсредоточи погледа си върху пътната обстановка през цялото време. Нead-up дисплеят с функция за обогатена реалност и двата екрана на арматурното табло предоставят цялата необходима на водача информация, за да осигурят приятно и вдъхновяващо шофиране, без да се налага използването на други прибори и функции и без отклюняване на вниманието от пътя.

Специалните шумоизолиращи панели и използваните в пода материали, подкалниците, вратите, капака на багажника и гумите намаляват нивата на шум от контакта с пътя и насрещния въздушен поток при движение, създавайки тиха и спокойна атмосфера за всички пътници в купето. Акустично изолираните челно стъкло и стъкла на страничните прозорци допълнително подобряват комфорта на вътрешното пространство, осигурявайки на EV6 акустични показатели, сравними с тези на луксозните модели от по-високите автомобилни класове.

Kia ще обнови изцяло своята гама с представянето на 20 нови електрически модела до 2026 г.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин