Интелигентни системи за автоматизация в новите комбайни New Holland


1
авг.
2018

Новaта серия комбайни на серията на New Holland CR Revelation издига автоматизацията на ново ниво с надградената IntelliSense система, като въвежда редица подобрения, които допълват върховите постижения на комбайна с най-голям капацитет в света.

CR Revelation комбинира функцията на ръчна и автоматична система за настройки на комбайни IntelliSenseна New Holland, която извежда автоматизацията на ново ниво, за да отговори на голямото предизвикателство на оператора да поддържа максимална производителност, като избегне загубите и увреденото зърно до минимум. Сребърен медалист в категорията „Иновации“на Agritechnica 2017, технологията носи значителни предимства за производителността на клиентите: увеличена дневна продукция, намалени загуби и подобрено качество на зърното. Също така дава важни предимства за оператора: нужда от по-малко взети решения, по-добър комфорт и доверие на водача, по-малко умора и лесен потребителски интерфейс.

С IntelliSense операторът може да избира между четири стратегии: ограничена загуба, най-добро качество на зърното, максимален капацитет или фиксирана производителност. Патентованите почистващи сензори осигуряват много точни измервания на товара и въз основа на тези данни комбайнът проактивно и непрекъснато адаптира скоростта и ъгъла на въртене на Twin Rotor, скоростта на вентилатора и отварянето на предното, горното и долното сита, така че да постигне желания резултат.

Патентованата автоматична настройка на лопатките на ротора подобрява ефективността на мощността на ротора, без да се отразяват настройките за въртене и отделяне, което води до по-големи икономии на гориво и производителност.

Клиентските тестове, проведени във Франция и Германия през 2017 г., генерират изключително положителна обратна връзка. Участниците в изследването установяват, че системата е интуитивна и лесна за използване, казват, че им дава голяма увереност и посочват, че ще бъде от голяма помощ за нови или по-малко опитни оператори. Те също така отбелязват, че е довело до съществено увеличение на производителността и качеството на зърното.

Системата за автоматично регулиране на потока на културата IntelliCruise CR Revelation, която автоматично напасва скоростта на придвижване напред спрямо гъстотата на потока на културата, разполага с автоматизирани функции за отчитане на скоростта на придвижване и предлага избор от три стратегии за прибиране на реколтата, което позволява на оператора да постигне желания резултат. Новата стратегия за максимален капацитет увеличава скоростта на движение, за да достигне максимално натоварване на двигателя или максимална скорост, стратегията за фиксирана пропускателна способност променя скоростта на движение, за да запази предварително зададеното натоварване на комбайна, така че производителността да остане постоянна при различни добиви; стратегията за ограничените загуби променя скоростта на придвижване, за да поддържа определен поток, но ако загубите станат прекомерни, пропускателната способност се намалява, за да се ограничат загубите. Има три настройки за границите на системата IntelliCruise:

  • максимално натоварване на двигателя
  • максимална скорост на придвижване
  • настройка за чувствителност на подаване, което позволява на оператора да определи адекватността на системата.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >