Интелигентните гуми с вградени сензори за налягането


3
окт.
2016

При iTires сензорите за отчитане на налягането вече са инсталирани в гумите фабрично от Continental. По този начин автомобилните паркове не само спеставят ценно време за инсталиране, но и разходи по поставянето им, a производителят гарантира, че сензорите са правилно инсталирани и позиционирани в гумите. Чрез системата ContiPressureCheck данните, измервани във вътрешността на гумите, са непрекъснато записвани и показвани на екран пред водача. Технологията на Continental е съвместима с множество телематични системи, което означава че информация за налягането в гумите и температурата им може да бъде визуализирана на различни видове интергрирани екрани и предавана към външни устройства. За автопарковете това означава прозрачност на информацията и подобрен контрол на гумите на машините.

Ако налягането в гумите се отклони от зададеното, ContiPressureCheck алармира водача и така позволява веднага да бъдат предприети мерки за възстановяване на налягането към нормалните стойности. ContiPressureCheck помага за намаляване на консумацията на гориво и износването на гумите и следователно – за удължаване живота на гумите. Подобрената консумация на гориво при камионите и по-дългия живот на гумите им намаляват оперативните разходи в автомобилния парк. ContiPressureCheck помага и за намаляване на вредните емисии, а оптималното налягане в гумите – за безопасността на всички участници в движението. Днес 22 размера гуми, предимно от линиите Conti Hybrid и Conti EcoPlus, са налични като iTires.

Още по темата

Card image cap
Dacia организира осми излет у нас тази събота

20
юни
2017

На 24 юни (събота) от 11:00 до 17:00 часа, в Копривщица, Dacia събира цялото си семейство и кани всички фенове на марката „На излет“

Card image cap
15 хил. км за осем дни!

28
юни
2016

Goodyear и екипът на Райнер Зейтлоу в нов опит за поставяне на рекорд – ще карат от Магадан, Русия, до Лисабон, Португалия, само за осем дни

Card image cap
Три поредни години DACIA е лидер на българския автомобилен пазар

3
дек.
2016

Общо над 12 000 автомобила са продадени от 2013 година до днес, а пазарният дял е над 13%.

Card image cap
Летните гуми на Continental са на върха в тестовете на ADAC

14
мар.
2016

Летните премиум гуми на Continental оглавиха официалните тестове на германските, австрийски и швейцарски автомобилни клубове ADAC, ÖAMTC и TCS. ContiSportContact 5 с размер 225/45 R 17 е оценена като най-добрата в тази категория.

Card image cap

В последния брой:

Архив >