Интелигентна гума Goodyear се самодиагностицира

2109
2017

Goodyear Tire & Rubber Company прилага своя опит към автопаркове от полуавтономни електрически автомобили. Компанята обяви, че е оборудвала Tesloop – услуга за градска мобилност, която използва изключително електрически автомобили Tesla, с безжични сензори в гумите, за да подобри цялостното управление на гумите и да увеличи максимално времето за работа на развиващия се автопарк.

Безжичните датчици непрекъснато измерват и записват температурата и налягането в гумите. Тази информация се свързва с други данни за превозното средство в базирания на „облаци“ алгоритъм на Goodyear, подобрявайки дейността на автопарка, като едновременно с това и предсказва кога гумите се нуждаят от обслужване или смяна.

Като част от програмата с Tesloop, Goodyear също разширява мобилните си решения за леки автомобили, осигурявайки поддръжка и ремонт на гумите, докато превозните средства на Tesloop се намират в станции за зареждане, по време на редовно планирани престои.

„Когато работите с автомобили почти 24/7/365, минимизирането на инцидентите с гумите е от решаващо значение за опита на клиентите и бизнес модела“, каза Раул Соннад, главен изпълнителен директор на Tesloop. „Възможностите за диагностика на гумите, базирани на данни, са забележителни и обещават да помогнат на бизнеси като Tesloop да работят по-ефективно и да направят автомобилите на компанията ни най-безопасните на пътя.“

Tesloop управлява автопарк с автомобили Tesla, който средно изминава до 17 000 мили на превозно средство на месец. Автомобилът с най-висок пробег Tesla S е в експлоатация от 2015 г. и наскоро надхвърли 300 000 км. Goodyear работи с Tesloop от януари 2017 г., за да проучи ефекта от автономните технологии върху гумите.

Усилията на Goodyear с Tesloop се основават на успешната работа на Goodyear Proactive Solutions за камиони, който използва усъвършенствана телематика и технология за предсказуем анализ, които да позволят на операторите на автопаркове да оптимизират горивната ефективност и точно да идентифицират и решават проблемите, свързани с гумите още преди да се появят.

В допълнение към предложенията си за управление на автомобилни паркове, Goodyear също работи с производителите на автомобили, за да осигури информация за гумите на системите за управление на превозните средства с цел подобряване безопасността и производителността.

 

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин