Иновация удължава живота на гумите Bridgestone с 30%

2302
2021

Bridgestone, световен лидер в устойчивата мобилност и усъвършенстваните решения, ARLANXEO, водещ производител на синтетичен каучук в света, и Solvay, една от най-добрите световни научни компании и световен лидер в използването на Highly Dispersible Silica (HDS), както за иновации, така и за производство, обявиха днес пускането на TECHSYN, нова, съвместно разработена технологична платформа за гуми, която позволява на гумите да осигурят ненадмината здравина и екологични характеристики. TECHSYN комбинира химически оптимизиран синтетичен каучук със специално изработен силициев диоксид, взаимодействащ на молекулярно ниво, за да осигури безкомпромисни характеристики.

Всеки материал, открит в TECHSYN, е разработен паралелно от трите компании, за да създаде технологична платформа за гуми. TECHSYN позволява на гумите да постигнат с до 30% по-добра ефективност на износване и съпротивление при търкаляне, което е намалено с до 6%, в сравнение с други конвенционални летни продукти на Bridgestone EMIA без да се влошават други характеристики. С цел да се осигури по-малко загуба на материал при износване на гумите беше поставен допълнителен акцент върху намаленото износване на гумите при разработката на TECHSYN.

В резултат на тези подобрения, TECHSYN увеличава устойчивите характеристики на гумите, за които е приложен, като намалява общия разход на гориво и CO2 емисиите и увеличава живота на протектора. Устойчивостта на TECHSYN удължава проектираната продължителност на живота на гумите, произведени с нея, с до 30%, за да може в крайна сметка да се получи гума, която трябва да се сменя по-рядко, и която да намалява потреблението на суровини в дългосрочен план.

TECHSYN притежава уникалната способност да балансира характеристиките на гумата между съпротивлението при търкаляне, износването и сцеплението върху мокра настилка, и може да бъде допълнително адаптиран към различни нужди. Например, предимството на TECHSYN при износване може да се преобразува, за да се подобри сцеплението на гумата с мокра повърхност. Гъвкавостта, която TECHSYN предоставя, е възможна благодарение на уникалните напреднали разработки на силициев диоксид на Solvay, експертния опит на ARLANXEO в разработването, производството и доставката на нови полимери за гуми и иновативната технология за съединения на Bridgestone.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин