Иновативните системи за безопасност на новото Volvo ХС60

Автомобилният производител представя иновативни системи за сигурност с амбицията да няма нито един загинал или сериозно пострадал човек в ново Volvo до 2020 г.

2802
2017

Volvo Cars обяви, че новият SUV XC60, който ще бъде представен официално на изложението в Женева през март, ще включва три нови характеристики за безопасност, специално разработени да предпазват водача от опасности на пътя. Иновативните технологии са създадени да осигурят на шофьора автоматична намеса при управлението, когато това е необходимо, за да се избегне евентуален сблъсък. Във Volvo са убедени, че тези технологии ще направят новото ХС60 един от най-сигурните автомобили на пътя.

„От дълги години разработваме системи за предотвратяване на катастрофи и виждаме колко са ефективни. В Швеция сблъсъците между автомобили, които се движат един след друг, са намалели с 45%, благодарение на системата за предупреждение и автоматично спиране на Volvo. С новото ХС60 предприемаме следващата стъпка в предотвратяването на катастрофи“, заяви Малин Екхолм, директор на центъра по безопасност във Volvo Cars.

Като допълнителна опция в автомобила се предлага Blind Spot Information System – система, която предупреждава водача при опасност за сблъсък с обект, който се намира в мъртвата зона.

Системата за сигурност City Safety е усъвършенствана в новото Volvo XC60, като включва автоматично завиване на автомобила. То се активира, когато автоматичното натискане на спирачките не е достатъчно, за да предотврати потенциалния сблъсък. City Safety предотвратява ударите с други превозни средства, пешеходци и едри животни при движение с ниска скорост, докато автоматичното завиване на волана се активира при скорост между 50 и 100 км/ч.

От Volvo Cars са допълнили системите за сигурност и с трета технология, която предупреждава водача в случай, че той несъзнателно се отклонява от платното и има опасност да навлезе в насрещното движение. Тази система се активира при скорост между 60 и 140 км/ч. Като допълнителна опция в автомобила се предлага Blind Spot Information System – система, която предупреждава водача при опасност за сблъсък с обект, който се намира в мъртвата зона.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин